Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за пројекте из области међународне сарадње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

11. 02. 2014.

Конкурс за пројекте из области међународне сарадње

Министарство културе и информисања расписало је Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње за 2014. годину.

Конкурс се односи на пројекте из следећих области:

1) пројекат превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике

На конкурсу из области пројекта превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике се може аплицирати из следећих књижевних области: поезија, проза, драма, књижевност за децу (изузимајући сликовнице и уџбенике), антологије и тематски избори и теоријска дела из области културе и уметности намењена широј читалачкој публици. 

Приоритет за подршку преводима на стране језике ће бити дат делима српске књижевности која су освојила или су била у најужем избору за релевантне домаће књижевне награде (као на пример: НИН-ова, награде «Иво Андрић», «Милош Црњански», «Меша Селимовић», «Исидора Секулић» и др). 

Посебна пажња биће посвећена преводима на кинески језик, с обзиром да ће НР Кина бити 2014. године почасни гост Сајма књига у Београду. 

2) културне делатности Срба у иностранству

На конкурсу из области културних делатности Срба у иностранству биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у иностранству, презентацију културе Републике Србије у иностранству на високом уметничком нивоу, подстицање непосредне сарадње установа, организација и појединаца Срба у иностранству са установама, организацијама и стручњацима из Републике Србије, јачање капацитета, умрежавање и професионализација рада појединаца, установа и организација Срба у иностранству, укљученост деце и младих и мултукултуралност.

Конкурс је отворен до 21. 3. 2014. године.

Резултати конкурса ће бити објављени на званичној Интернет страници Министарства културе и информисања, најкасније 45 дана од датума закључења конкурса.

Конкурс у целости

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси