Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Почиње школа економског новинарства "Нове економије"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

15. 02. 2024.

Аутор: Нова економија Извор: Нова економија

Почиње школа економског новинарства "Нове економије"

Економски портал и месечник Нова економија позива студенте и младе новинаре да се пријаве за бесплатну школу економског новинарства која ће се одржати током марта.

Уз врхунске предаваче, истакнуте стручњаке у својим областима, полазници прве генерације школе Нове економије прошле године су лако научили како да разумеју кључне елементе државног буџета, биланса предузећа и пореске политике Србије, а овог пута је листа предавача додатно ојачана.

У Србији постоји велики недостатак добрих економских новинара за којима сваки дан расте потражња, не само у медијима већ и у другим индустријама, а наша школа ће вам помоћи да и ви постанете један од њих.

Успешне и награђиване колеге новинари ће вам показати где да тражите податке за своје приче и како да не подлегнете уобичајеним методама медијских манипулација којима смо сваки дан изложени.

Демистификоваћемо “тешке” економске теме, а уз инсајдере из привреде, државне управе и регулаторних органа, на једноставан начин ћете научити како Влада Србије сваке године планира потрошњу јавног новца, основе пореског система и финансијских извештаја предузећа.

Школа ће бити организована у два тродневна блока од 21. до 23. марта и од 28. до 30. марта, у Београду. Трошкове пута и смештаја за полазнике ван Београда покрива Нова економија.

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу кратак ЦВ са контакт подацима до 29. фебруара на мејл dragana.belanovic@big.co.rs. Број места је ограничен на 15.

Школа економског новинарства спроводи се уз финансијску подршку Европске уније, као део пројекта „Домино ефекат – борба против лазних вести у области економије”.

Више информација о програму досупно је на сајту "Нова економија".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси