Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Онлајн предавање: Сналажење у негативности - Новинарство усмерено ка решењима као приступ медијској писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 12. 2023.

Аутор: ЦРТА Извор: ЦРТА

Онлајн предавање: Сналажење у негативности - Новинарство усмерено ка решењима као приступ медијској писмености

Истиномер у партнерству са чешком организацијом Transitions Online вас позив на oнлајн предавање на којем ће говорити оснивачица News Literacy Lab-а и призната ауторка Jodi Jackson. Јоди се посветила истраживању штетних ефеката медијске тежње ка негативности на ментално здравље појединаца и колектива током последње деценије. Њено пионирско дело у позитивној психологији и конструктивном новинарству позиционирало ју је као водећи глас у борби против дезинформација.

Зашто учествовати?

У данашњем брзом медијском окружењу, где су негативност и дезинформације свеприсутне, овај догађај пружа јединствену прилику новинарима, медијским професионалцима и фектчекерима да унапреде своје вештине у суочавању с овим изазовима. Иако можда већ познајете концепт новинарства усмереном ка решењима (Солутион јоурналисм), ова сесија је прилагођена онима који желе дубље разумети и искористити његов потенцијал како би привукли нову публику и инспирисали постојећу.

О Jodi Jackson:

Јоди није само оснивачица News Literacy Lab , већ и ауторка књиге "Ти си оно што читаш: зашто промена медијских навика може променити свет." Њено стручно познавање позитивне психологије и залагање за конструктивно новинарство учинили су је траженим говорником на глобалној сцени.

Зашто News Literacy Lab?

Медијска писменост не своди се само на препознавање лажних вести већ укључује активно учешће у обликовању здравијег информационог екосистема. Фокус организације News Literacy Lab на новинарство орјентисаном ка решењима делује као антидот за приказивање стварности кроз тежњу ка негативношћу, оснажујући појединце да активно допринесу позитивнијем медијском окружењу.

Детаљи догађаја:

Датум: 12. децембар 2023.

Време: 14:00 часова

Молимо вас да се региструјете путем Зум линка.

Тренинг се организује уз подршку Министарства спољних послова Републике Чешке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси