Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Позив за радионицу ,,Фото и видео манипулације и како их открити“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

15. 09. 2023.

Аутор: Виа Панонија Извор: Виа Панонија

Позив за радионицу ,,Фото и видео манипулације и како их открити“

Шта све спада у фото и видео медијске манипулације и како их разоткрити, тема је две радионице које ће удружење Виа Панонија 18. и 19. септембра одржати у Новом Саду.

Сврха пројекта је оспособљавање за медијску форензику и извештавање на тему злоупотреба које настаје употребом дигиталних технологија. Због сензационалистичких објава на ову тему, те кршења новинарског кодекса у медијима, овај пројекат је усмерен ка унапређењу медијске писмености.

Полазници радионице ће се упознати са алатима и алгоритмима који могу да послуже у разоткривању фото-видео монтаже и нетачних информација. На тај начин моћи ће да упозоре јавност, а посебно младе и њихове родитеље, на опасности које вребају на интернету.

Искусни новинари и друга стручна лица заједно са полазницима радионице анализираће медијске садржаје, провериће њихове изворе и разоткрити оне објаве које су лажне. На радионица ће се представити и досадашњи добри и лоши примери из праксе.

Присуство је бесплатно, али је број учесника ограничен, те је неопходна пријава на адреси: viapanonija@gmail.com  а пријављени ће накнадно бити обавештени о месту и термну одржавања радионица.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Радионица Виа Паноније је суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси