Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Фото конкурс "Моја зелена Србија"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

10. 08. 2012.

Фото конкурс "Моја зелена Србија"

Зелена Србија, еколошки портал новинске агенције Бета, покренула је конкурс аматерске фотографије природе под називом "Моја зелена Србија" са циљем промовисања заштите животне средине.

На конкурсу могу учествовати сви који се баве фотографијом, а посебан акценат је стављен на друштвено ангажоване фотографије којима ће се поред природних лепота, указати и на еколошке проблеме Србије.

Најбоље фотографије, према оцени жирија који чине искусни агенцијски фотографи, биће представљене у посебној галерији на сајту Зелена Србија (www.zelenasrbija.rs)

За фото конкурс треба слати прилоге величине до 3 МБ, минималне резолуције 1024 пута 768 (1 мегапиксел) који садрже назив фотографије, место одакле потиче као и име и презиме аутора, на адресу mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Број фотографија који мозе послати један аутор није ограничен.

Све додатне информације, могу се наћи на сајту Зелена Србија.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

14.12.

2012.

Gennadii [нерегистровани] у 13:35

CACtJnJhjTOxdSCC

Darko, preporučujem ti nineljdek Vreme. U toj novini skromnog tiraža možeš naći sve ono za šta misliš da ne postoji u srpskom foto-novinarstvu. Bio sam tamo fotografski pripravnik tri meseca, i mogu reći da sam od strane urednika fotografije Aleksandra Anđića uvek bio potstican na kreativnost, na drugačiji pristup situaciji. Fotografija zauzima sve važnije mesto u prelomu časopisa, a pre nekoliko meseci je pokrenuta rubrika Foto reportaža. Na celoj strani nalaze se tri do četiri tematski povezane fotografije, bez teksta.Ali slažem se s tobom da je glavna struja (šta god to bilo) medija u Srbiji prilično zapostavila kvalitetnu dokumentarnu fotografiju, s izuzetkom Politikinih sporadičnih momenata lucidnosti (gde mislim na objavljene radove fotografa te kuće, ne na agencijske fotografije). Svakako se ne može prigovoriti kolegama na nedostatku kvalitetnih fotografija. Ja ne znam za primer da je neka dnevna novina u skorije vreme poslala svog fotografa da napravi višednevnu reportažu.Što se tiče mini-agencije, i sam sam maštao na tu temu. Smatram da je potpuno besplatna online prezentacija takvih fotografija jedini izvodljiv i održiv način rada. Finansiranje bi bilo moguće putem banera, ali tek nakon što se ponudi kvalitetan (vrhunski zapravo, jedinstven na tržištu) sadržaj i privuče publika. Problem je naravno početni kapital, a radi očuvanja nezavisnosti, ostaje jedino da sami članovi te agencije snose većinu troškova. Pomoć državnih organa i nevladinih organizacija neizvesna je i verovatno skromna.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси