Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Програм малих медијских грантова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

20. 08. 2021.

Извор: Амерички савет за међународно образовање

Програм малих медијских грантова

Амерички савет за међународно образовање (београдска канцеларија) објављује конкурс за подршку пројектима у оквиру Програма малих медијских грантова које подржава Амбасада САД у Београду. Онлајн пријаве се примају од 20. августа 2021, а рок за подношење је 10. септембар 2021.


Циљ програма

Програм има за циљ да подржи:

- Медијску писменост и критичко мишљење

- Слободан проток информација

- Слободу медија

- Свест о важности слободе медија у демократским друштвима

- Институционалне капацитете корисника грантова

Активности пројеката могу бити различите, укључујући: медијске радионице, медијску продукцију, образовне курсеве, јавне дебате, конференције, хакатоне, онлајн пројекте, јавне кампање, подкасте или друге активности.

Износ појединачних грантова је од 2.000 до 15.000 америчких долара.

Теме програма

Тражимо апликације које се фокусирају на следеће теме:

ОБУКА и ОБРАЗОВАЊЕ НОВИНАРА: Пројекти могу имати за циљ: унапређење професионалних вештина новинара; оснаживање истраживачког новинарства; обука новинара о новим техникама и приступима за прелазак на дигитално новинарство; унапређивање универзитетских програма за студенте новинарства; организовање летњих кампове за младе новинаре; грађанско новинарство; промовисање регионалне сарадње међу професионалним новинарима и студентима новинарства.

МЕНАЏМЕНТ МЕДИЈА: Пројекти могу имати за циљ: јачање способности управљања медијским организацијама и суочавања са медијским изазовима 21. века.

ЈАВНЕ ДЕБАТЕ: Пројекти могу имати за циљ: промовисање извештавања о питањима од општег интереса и јавних политика на локалном, регионалном или националном нивоу.

РАЗНОВРСНОСТ ГЛЕДИШТА: Пројекти могу имати за циљ: представљање широког спектра гледишта, укључујући и оне који оснажују жене и / или припаднике група у неповољном положају у друштву, на пример, особа са инвалидитетом, старијих особа, мањина, ЛГБТ популације, итд.

СУЗБИЈАЊЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА: Пројекти могу имати за циљ: едукација медијских потрошача или студената како препознати, реаговати и борити се против дезинформација у медијима.

СЛОБОДА МЕДИЈА: Пројекти би могли имати за циљ: унапредити разумевање грађана у Србији о значају слободе медија у демократским друштвима.

Пријаве/Рокови

Онлајн пријаве се примају од 20. августа 2021, а рок за подношење је 10. септембар 2021. Ваш предлог пројекта можете поднети на српском или енглеском језику тако што ћете отворити налог на овој страници https://bit.ly/3lW9H48 (доступно од 20. августа 2021)- што ће вам дати приступ пријавном формулару.  

Уколико желите да присуствујете информационој сесији 25. августа 2021. пријаве примамо на https://bit.ly/37A06aG

Право учешћа

Право учешћа имају:

- медијске куће, новинарска удружења и асоцијације, групе или удружења студената, организације цивилног друштва и тинк-тенкови

- јавне образовне установе

- појединци који су показали да су способни да проведу предложене активности из пријаве

Напомена: Како би ушла у разматрање свака локална организација мора бити регистрована на територији Републике Србије (Агенција за привредне регистре - АПР).

Питања?

Уколико имате питања, контактирајте координаторку Програма малих медијских грантова:  

Јелена Каначки Танасковић

Саопштење: Амерички савет за међународно образовање

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси