Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Расписан изазов за обележавање глобалне Недеље медијске писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

03. 10. 2020.

Извор: novaekonomija.rs

Расписан изазов за обележавање глобалне Недеље медијске писмености

Propulsion, у партнерству са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД) расписује #OvakoStojeStvari Изазов 2020 за доделу бесповратних средстава у укупном износу од укупно милион динара за организацију догађаја за обележавање глобалне недеље медијске и информацијске писмености. Коорганизатор изазова је медијска кућа Business Info Group.

На изазов се могу пријавити непрофитне организације и медији из Србије, изван Београда. Пријава је отворена до 15. октобра на адреси ovakostojestvari.com. Тема овогодишње Недеље медијске и информацијске писмености (Global MIL Week 2020) је одупирање поплави дезинформација у вези са пандемијом.

Недеља медијске и информационе писмености обележава се од 24. до 31. октобра у глобалним размерама, а под покровитељством УНЕСЦО-а широм света се одржавају различити скупови, предавања и промотивни догађаји на којима се промовише култура медијске писмености.

Сви заинтересовани могу да осмисле идејни предлог разговора или серију догађаја (прилагођених времену пандемије), у вашој локалној заједници, а са циљем одупирања поплави дезинформација у вези са пандемијом.

Могуће је организовати локални догађај, разговор, радионицу, дебату, округли сто или тематску изложбу у својим просторијама или јавним просторима у вашем месту, пожељно на отвореном.

Важно је да активност укључи неку од следећих циљних група: грађани (посебно млади), комуникатори (нарочито локални медији и јавна управа), локални бизниси, инфлуенсери (особе које остварују посебну врсту утицаја својим јавно израженим ставовима кроз било коју јавну платформу за комуникацију – друштвене мреже, портали, и слично).

Непрофитне организације и медији могу се детаљно упознати са Правилником позива на адреси  овакостојествари.цом, а кликом на ПРИЈАВИ СЕ! отвара се формулар за пријаву, где је у свега пар корака омогућено пријављивање идеја.

Листа изабраних добитника биће објављена јавно на адреси ovakostojestvari.com, најкасније 17. октобра. Подржане организације или медији ће након објаве резултата потписати уговор са организатором и имаће времена за имплементацију активности до 31. октобра.

Укупан фонд бесповратних средстава износи милион динара.

Пројекти могу бити подржани појединачним износима од 300.000, 200.000 или 100.000 динара, у зависности од комплексности предложених активности и реалних ресурса који су неопходни за реализацију.

За додатне информације, заинтерсовани могу контактирати организаторе на путем e-maila mozda@ovakostojestvari.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси