Насловна  |  Конкурси  |  Посао  |  Конкурс за позиције новинара и менаџера за комуникације на порталу European Western Balkans
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Посао

18. 10. 2019.

Извор: Центар савремене политике

Конкурс за позиције новинара и менаџера за комуникације на порталу European Western Balkans

Центар савремене политике и портал European Western Balkans су у потрази за новим члановима нашег тима који би нам се придружили у новембру 2019. године. Конкурс је отворен за позиције 1) менаџера за комуникације и 2) новинара на порталу European Western Balkans.

О Центру савремене политике

Центар савремене политике је организација цивилног друштва која спроводи пројекте из области европских интеграција, демократизације и регионалне и спољне политике. Центар такође води European Western Balkans, регионални портал о европским интеграцијама на енглеском језику, и European Western Balkans – Србија, портал на српском језику фокусиран на европске интеграције Србије.

Центар савремене политике је до сада објавио бројне публикације на тему европских интеграција, нормализације односа Србије и Косова, као и стања демократије у Србији и региону. Публикације Центра савремене политике можете видети овде.

У последње три године Центар савремене политике је организовао бројне догађаје на којима су учесници између осталих били европски комесар Јоханес Хан, политиколог Френсис Фукујама, директор Директората за проширење Кристијан Данијелсон, известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер, шефица преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ Тања Мишчевић, министар иностраних послова Северне Македоније Никола Димитров, професор Универзитета у Грацу Флоријан Бибер, професор Лондонске школе економије Џејмс Кер-Линдзи и многи други.

О порталу European Western Balkans

European Western Balkans и European Western Balkans – Србија представљају специјализоване медијске портале Центра савремене политике. Поред европских интеграција, European Western Balkans се бави и ширим европским темама као што су регионална сарадња, политичка стабилност и реформски процеси, као и питањима безбедности и међународних односа.

Осим вести и анализа најновијих догађаја релевантних за теме које портал обрађује, на њему се такође редовно могу прочитати ауторски текстови и интервјуи најзначајнијих државних и европских званичника, стручњака и представника цивилног друштва. European Western Balkans, такође, пружа упоредан интерактиван приказ напретка земаља Западног Балкана у процесу европских интеграција.

Услови рада и потребне квалификације

Потенцијална задужења менаџера за комуникације:

Комуникација и однос са медијима

Креирање и имплементација комуникационих стратегија и планова

Уређивање налога ЦСП и ЕWB на друштвеним мрежама

Уређивање сајта ЦСП

Асистенција у организацији и промоцији догађаја

Ангажман на различитим пројектима ЦСП/ЕWB

Потенцијална задужења новинара:

Писање текстова на српском и енглеском језику

Обављање интервјуа на српском и енглеском језику

Писано извештавање са догађаја у земљи и иностранству

Рад на видео продукцији ЕWB

Ангажман на различитим пројектима ЦСП/ЕWB

Услови рада:

Пуно радно време од 40 сати недељно

Компетитивна плата

Рад у канцеларијама ЦСП/ЕWB у центру Београда

Од кандидата се очекују следеће квалификације:

Да поседују диплому неког од факултета друштвених наука

Да се одлично служе енглеским и српским језиком

Да поседују одређено знање из области деловања ЦСП и ЕWB: Европских интеграција, безбедности, демократије и/или регионалне и спољне политике

Радно искуство у цивилном сектору или медијима је пожељно, али не и неопходно

Пријава на конкурс

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу свој ЦВ у Europass формату и мотивационо писмо на енглеском језику од највише 500 речи на е-маил адресу konkurs@centarsavremenepolitike.rs  до недеље, 20. октобра 2019. у 23:59. Од кандидата се очекује да јасно назначе за коју позицију се пријављују, менаџера за комуникације или новинара.

Биће контактирани кандидати који буду ушли у ужи избор, а интервјуи ће се одржати између 28. и 31. октобра. Очекивано време почетка ангажмана је понедељак, 4. новембрa 2019.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси