Насловна  |  Конкурси  |  Посао  |  Програм ангажовања младих у Србији у борби против корупције уз помоћ истраживачког новинарства и друштвених медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Посао

08. 11. 2012.

Програм ангажовања младих у Србији у борби против корупције уз помоћ истраживачког новинарства и друштвених медија

Програм Уједињених нација за развој у Србији (УНДП) и Агенција за борбу против корупције позивају заинтересоване кандидате са студија журналистике да се пријаве на програм стажирања у невладиним организацијама, укључујући и оне које се баве борбом против корупције.

Током стажирања у трајању од 3 до 6 месеци у периоду фебруар – септембар 2013, кандидати ће се ослањати на ресурсе невладиних организација да би произвели истраживачке приче које ће објављивати пре свега на друштвеним медијима, веб сајтовима невладиних организација, блоговима и другим средствима ширења информација на интернету. Невладине организације ће усмеравати и саветовати кандидате и обезбеђивати им информације и полазишта за приче.

Кандидатима ће бити обезбеђена обука у организацији УНДП и Агенције за борбу против корупције која ће им омогућити да квалитетно обаве задатке током стажирања.

За више информација о Уједињеним нацијама у Србији погледајте и „лајкујте“ на фејсбуку: http://www.facebook.com/UNCTSerbia?filter=1 , на твитеру https://twitter.com/UNDPSerbia

 

На програм могу да се пријаве: 

·       Студенти четврте године новинарства, студенти журналистике у статусу апсолвента и они који похађају мастер студије новинарства.

·       Они који су дипломирали на основним студијама или мастер програму журналистике, или обоје, у прошлој школској години.

·       Кандидати чији ниво знања енглеског језика им омогућава да активно учествују у радионицама и прате предавања на енглеском језику, као и да самостално читају и разумеју текстове на енглеском језику (као што су разни медијски и едукативни садржаји).

·       Коришћење програма MS Word и Power Point, као и интернета је обавезан услов. Искуство у коришћењу MS Excela и других програма из Microsoft paketa, програма за обраду слика и система за управљање садржајем веб сајтова (content management systems) је пожељно.

·       Кандидати који су заинтересовани за тему борбе против корупције.

Кандидати ће проћи две фазе селекције. Прва је елиминаторна и заснива се на оцени поднесених докумената. Друга фаза је интервју који може да обухвати тестирање одређених вештина и знања, као што је знање енглеског језика..

Пријаве се могу доставити е-маилом или поштом.

Рок за достављање пријава: 1 децембар 2012.

Сва питања у вези са конкурсом кандидати могу да поставе на имејл адресу: youth.sleuth.rs@undp.org

Критеријуме за селекцију погледајте ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси