Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Отворен конкурс за новинарску награду „Фетисов“, највећи наградни фонд у историји новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

05. 05. 2020.

Извор: УНС, FJA

Отворен конкурс за новинарску награду „Фетисов“, највећи наградни фонд у историји новинарства

Хуманитарна фондација „Фетисов“ из Женеве расписала је међународни конкурс за новинарску награду Fetisov Journalism Awards. Рок за достављање пријава је 1. август 2020. године.

Награда ће бити додељена у четири категорије: за изузетан допринос миру, грађанским правима, за истраживачко новинарство, као и приче из области екологије и заштите животне средине. У свакој категорији биће по три добитника награде.

Укупни наградни фонд за најбоље приче је 520.000 швајцарских франака.

Новинарске приче, чланци и извештаји који се пријављују на конкурс морају бити објављени у штампаним или онлајн медијима, у периоду од 1. јуна 2019. до 31. маја 2020. године. Пријаве су отворене за представнике регистрованих новинарских организација (синдикати, удружења, друштва новинара), као и слободне новинаре.

Добитницима ће награде, чији је циљ да истакне новинаре који извештавају у тешкој стварности модерног живота и бране јавни интерес, бити уручене у фебруару 2021. године у Швајцарској.

Више о конкурсу и пријави прочитајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси