Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за новинарску награду „Иван Марковић” за 2019. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

20. 12. 2019.

Извор: Медија центар „Одбрана”

Конкурс за новинарску награду „Иван Марковић” за 2019. годину

Новинарску награду „Иван Марковић” додељује Медија центар „Одбрана” за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране и Војске Србије у 2019. години.

Циљ награде јесте подстицање новинара који прате активности Министарства одбране и Војске Србије на квалитетно извештавање у домаћим писаним и електронским медијима, афирмација и јавна верификација њиховог стваралаштва и сећање на Ивана Марковића, једног од најдаровитијих војних новинара и уредника у листу „Војска“, који је 2003. године изненада преминуо у 43. години живота.

О додели новинарске награде „Иван Марковић“, по посебном Правилнику, одлучује жири од пет чланова.
Награда се додељује у виду Плакете и уручује на пригодној свечаности поводом 24. јануара - Дана Медија центра „Одбрана“ и годишњица војне штампе.

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари који раде за медије на територији Републике Србије без обзира на њихов формални статус.

Предлоге могу слати и организационе јединице Министарства одбране и Војске Србије.

За новинарску награду не могу конкурисати новинари запослени у Медија центру „Одбрана” и Управи за односе са јавношћу Министарства одбране и прилози објављени у магазину „Одбрана”.

Пропозиције

Сваки учесник на конкурсу може доставити један оригинални рад.

У случају да је кандидатура израз тимског рада, може да укључи највише пет особа.

На конкурс се шаљу прилози (интервјуи, чланци, коментари, репортаже, радио и ТВ емисије) о активностима Министарства одбране и Војсци Србије који су штампани или емитовани у средствима јавног информисања Републике Србије у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2019. године.

Достављени материјали не враћају се учесницима конкурса.

Пријаве са оригиналним штапаним текстом, исечцима или фотокопијама написа, тонским и видео записима достављају се до 31. децембра 2019, лично или препорученом пошиљком на адресу: Медија центар „Одбрана”, Браће Југовића 19, 11000 Београд са назнаком „Конкурс за новинарску награду Иван Марковић”.

Пријаве пристигле након тог рока жири неће узимати у разматрање.

За пријаву кандидата из штампаних медија важно је да се на фотокопији или скенираном тексту јасно види лого новине, потпис аутора и датум објављивања. Телевизијски новинари треба да доставе DVD са материјалом за конкурс. Радио новинари прилоге достављају на компакт диску у .mp3 или .mp4 формату. Прилог објављен на Интернету треба доставити на DVD уз Интернет адресу на којој се може погледати материјал намењен за конкурс. DVD и CD треба да буду јасно обележени, са именом и презименом кандидата и назнаком дужине трајања прилога.

Уз пријаве је потребно доставити податак о статусу аутора у медијима у којима су објављени прилози (радни статус или хонорарни ангажман), адресу, телефон и е-маил аутора.

Жири ће разматрати кандидатуре на основу квалитета медијског извештавања о Министарству одбране и Војсци Србије, а приликом одлучивања у обзир ће узимати и опште новинарске критеријуме, истраживачки рад, стил писања, утицај, јавну корист, оригиналност и креативност.

Жири задржава право да одбије учешће на конкурсу уколико буде сматрао да достављени материјал није у складу са пропозицијама.

Медија центар „Одбрана” задржава право да најуспешније прилоге на конкурсу објави у магазину „Одбрана” и на Интернет презентацијама Министарства одбране и Војске Србије, те да сав достављени материјал користи ради даљег промовисања Војске Србије и новинарске награде.

Пријава за конкурс биће доступна на веб сајту Министарства одбране www.odbrana.mod.gov.rs  и Медија центра „Одбрана”  www.odbrana.mod.gov.rs.

Све остале информације о конкурсу и условима пријаве могу се добити посредством електронске поште на адреси: odbra­na­@mod.go­v.rs­.

Пријава за конкурс [ПДФ] [ДОЦ]

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси