Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за новинарску награду фондације „Фетисов“, највећи наградни фонд у историји новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

18. 09. 2019.

Конкурс за новинарску награду фондације „Фетисов“, највећи наградни фонд у историји новинарства

Хуманитарна фондација „Фетисов“ из Женеве расписала је међународни конкурс за новинарску награду Fetisov Journalism Awards (FJA). Рок за достављање пријава је 1. октобар 2019. године.

Награда ће бити додељена најистакнутијим новинарима из целог света који доприносе промоцији универзалних људских вредности, као и због одважности коју су показали у раду на својим истраживачким причама.

Како наводи фондација „Фетисов“, награда је јединствена и због изузетно високог наградног фонда за најбоље приче, у износу од 520.000 швајцарских франака.

На конкурс се могу пријавити особе старије од 18 година, које треба да предложе представници регистрованих новинарских организација (синдикати, удружења, друштва новинара).

Новинарске приче, чланци и извештаји који се пријављују на конкурс морају бити објављени у штампаним или онлајн медијима, у периоду од 1. јуна 2018. до 31. маја 2019. године.

Награде ће бити додељене у четири категорије: за изузетан допринос миру, грађанским правима, за истраживачко новинарство, као и приче из области екологије, заштите животне средине. У свакој категорији биће по три добитника награде.

Више о конкурсу и пријави прочитајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси