Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за доделу награде „Медијакулт“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

16. 07. 2019.

Извор: Медијакулт

Конкурс за доделу награде „Медијакулт“

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ и у 2019. години жели да наградом „Медијакулт“ афирмише и подржи креативно телевизијско стваралаштво у области културе. С тога је ова институција позвала телевизијске куће да са ТВ емисијама из области културе, а која се тематски односи на културни простор Војводине, пријаве на конкурс „Медијакулт“.

На Конкурсу могу учествовати све телевизијске продукцијске куће које своје емисије конкурентне у оквиру области културе чији садржај се тематски односи на културни простор Војводине доставе Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, 21101 Нови Сад са назнаком „За конкурс Медијакулт“.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2019. године.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем саставу ће бити угледни познаваоци ТВ стваралаштва, а у децембру месецу 2019. године ће у Новом Саду, по седми пут бити уручена награда „Медијакулт“ коју Културни центар Војводине „Милош Црњански“ сваке године додељује ауторима ТВ емисије из области културе која се тематски односи на културни простор Војводине. 

Награда „Медијакулт“ се састоји од дипломе, новчаног износа и публиковања награђене емисије на ДВД -у.

У оквиру награде „Медијакулт“, Културни центар Војводине „Милош Црњански“ по први пут додељује и специјалну награду за ТВ емисију из области српске културе реализовану у региону и дијаспори у виду плакете.

 

Пропозиције Конкурса су следеће:

1.      Право учешћа на Конкурсу имају аутори емисија који су својим радом, деловањем и стваралаштвом везани за простор Аутономне покрајине Војводине;

2.      Право учешћа на Конкурсу имају аутори ТВ емисија које су реализоване у периоду од новембра 2018. до октобра 2019. године;

3.      Емисије могу бити на српском језику, а ако су на језицима националних мањина  потребно је доставити превод емисије на српски језик;

4.      Време трајања емисија није ограничено;

5.      Сваки конкурсни пакет мора да садржи:

 

•        снимак ТВ емисије у три примерка снимљене у ДВД формату (без физичких оштећења, огреботина и сл. у регуларном ДВД запису – могућност репродуковања на обичном ДВД плејеру)

•        уредно попуњен Пријавни лист,

•        филмографију аутора са биографијом и фотографијом,

•        пар фотографија из ТВ емисије,

•        уколико један аутор конкурише са више емисија, свака треба да буде снимљена на посебном носачу и пропраћена Пријавним листом,

•        слање емисија снимљених на „CD-R“ формату значиће аутоматску дисквалификацију.

 

6. Конкурсну документацију слати на адресу:

Културни центар Војводине „Милош Црњански“

Војводе Путника 2

21101 Нови Сад

са назнаком „ За конкурс „Медијакулт“

 

Пријавни лист заинтересовани могу преузети на интернет страници Културног центра Војводине „Милош Црњански“ www.zkv.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси