Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс о лажној истини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

07. 05. 2019.

Извор: ФоНет

Конкурс о лажној истини

Новинска агенција ФоНет позива студенте новинарства и медија да се, почев од данас, кратким филмовима снимљеним мобилним телефоном пријаве на наградни конкурс на тему „Новинарство у 21.веку“.

ФоНет на конкурсу очекује филмове до три минута трајања о студентском разумевању новинарства у дигиталној ери, лажним вестима и лажним наративима, производњи привида, као и односу чињеница према емоцијама и уверењима.

Рок за достављање радова је 7. јун 2019. године у поноћ, заједно са основним подацима о ауторима и њиховим контактима, и то We transferom искључиво на mail адресу lazvsistina@gmail.com.

Радови пристигли после истека рока неће учествовати у конкуренцији за награде.

Сви филмови који испуне конкурсне пропозиције биће по редоследу приспећа објављени и трајно архивирани на ФоНетовом порталу www.laznaistina.rs.

Радове ће оцењивати стручни жири у саставу Зоран Секулић (главни и одговорни уредник ФоНета), Тамара Скрозза (уредница ТВ продукције ФоНета), Ђорде Влајић (уредник ТВ сервиса ФоНета), Даница Вуценић (новинарка), Владимир Алексић (позоришни и ТВ редитељ), Славољуб Станковић (писац) и Илир Гаши (аутор анимираног серијала Др. Спин).

Жири ће одлуку о награђеним радовима саопштити 14. јуна 2019. године.

Укупно ће бити награђена 3 рада. Награде су смарт телефон, лаптоп и таблет.

Радови могу бити индивидуални или групни, али сваки рад може да добије само једну награду, без обзира на број аутора.

Ауторима чији радови на конкурсу уђу у најужи избор за награде биће обезбеђена новинарска пракса у ФоНету.

У договору са Факултетом политичких наука и Универзитетом Сингидунум, чланови жирија ће, у току трајања конкурса, одржати две трибине са студентима о стању на медијској сцени Србије.

Термини и место одржавања трибина са којих ће ФоНет мултимедијално извештавати у  традиционалним и онлајн медијима и на друштвеним мрежама, биће накнадно саопштени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси