Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за новинарску награду „Пера Тодоровић“ за фељтон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

13. 04. 2017.

Извор: УНС

Конкурс за новинарску награду „Пера Тодоровић“ за фељтон

Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинарску награду за фељтон "Пера Тодоровић". Право предлагања и право учешћа на конкурсу имају сви заинтересовани. На конкурс могу бити послати фељтони објављени у периоду од 13. априла 2015. године до 13. априла 2017. године.

Предлози треба да садрже образложену кандидатуру и новинарски рад за које је аутор кандидован (исечак или фотокопија текста, скениран текст или линк ка фељтону). Један кандидат може на конкурс послати више радова.

Предлоге за награду треба доставити најкасније до 10. маја 2017. године на мејл press@uns.org.rs, или поштом, у шест примерака, на адресу: Удружење новинара Србије, Ресавска 28/I, 11 000 Београд, са назнаком „ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ ПЕРА ТОДОРОВИЋ". Предлози  се могу доставити и лично, у секретаријату УНС-а.

Награда ће бити уручена у четвртак, 18. маја 2017. године, у новинарској кући „Пера Тодоровић“ у Водицама код Смедеревске Паланке коју је подигао УНС заједно са Завичајним друштвом Видовача и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

О награди ће одлучивати жири који бира Управа УНС-а, а у којем ће бити и новинари из Смедеревске Паланке.

Пера Тодоровић (1852-1907) био је други председник (1891-1894) и обновитељ Удружења новинара Србије. Био је издавач и уредник бројних листова, међу којима су и "Мале новине", најтиражнији дневни лист у Србији тога доба. Аутор је значајних прозних дела од којих је најпознатији "Дневник једног добровољца". Рођен је у месту Водице, крај Смедеревске Паланке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси