Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за новинарску награу „Тања Станковић Бошков"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

01. 09. 2016.

Извор: Данас

Конкурс за новинарску награу „Тања Станковић Бошков"

Народна банка Србије и Редакција листа „Данас“ установили су новинарску награду за домете у економском новинарству „Тања Станковић Бошков".

Награда, која се додељује у знак сећања на преминулу новинарку листа „Данас", треба да буде подстицај младим новинарима који прате економске области да се професионално усавршавају из ових области. Награда је, по правилу, недељива, а један аутор не може је добити два пута. За награду могу конкурисати новинари штампаних гласила с територије Републике Србије до 35 година старости који су се специјализовали за област економског новинарства. 

Награда се састоји од плакете и новчаног износа од 150.000 (сто педесет хиљада) динара. 

Кандидате за награду могу предлагати редакције јавних гласила, финансијске институције и појединци, а крајњи рок за подношење предлога је 15. новембар 2016. године. Уз предлог је неопходно доставити најмање три објављена текста кандидата из области економског новинарства. 

Образложене предлоге и текстове треба доставити Редакцији листа ис назнаком „За награду „Тања Станковић Бошков", Београд, Алексе Ненадовића 19-23/В. 

Одлуку о додели награде доноси петочлани жири, који именују Народна банка Србије и Редакција листа „Данас“. Награда се, по традицији, уручује 3. децембра, на дан када је Тања Станковић Бошков објавила свој последњи новинарски текст.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси