Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за најбољи прилог о Словацима – награда Ана Њемогова Коларова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

05. 05. 2016.

Конкурс за најбољи прилог о Словацима – награда Ана Њемогова Коларова

Национални савет словачке националне мањине објавио је конкурс за најбољи медијски производ о словачкој националној мањини у Србији “Ана Њемогова Коларова”.

Конкурс за доделу награде “Ана Њемогова Коларова” траје до 15. јула 2016. године.

Награда се додељује за новинарски прилог (штампа, радио, ТВ, интернет) који се бави животом Словака у Војводини.

Услов је да је рад био објављен у медијима у протеклој години (од 1. августа 2015. до 15. јула 2016.) на било ком језику осим на словачком. Правилник о додели награде, као и пријава на конкурс се налази на сајту Националног савета: http://www.rada.org.rs/sr/

Сваки новинар/ка има право да пошаље максимум три прилога.
Уз радове који су на језицима осталих националних мањина треба послати превод на словачки или српски језик. Награда се састоји од дипломе и новчаног износа од 250 евра у динарској противвредности за аутора.

Пријаву на конкурс може послати редакција или појединац путем поште на адресу Националног савета словачке националне мањине, Булевар Михајла Пупина 1/IV, 21000 Нови Сад са назнаком “за новинарски конкурс”.

Ана Њемогова-Коларова (Падина, 1951 – Братислава, 2008) је била наша редитељка, књижевница и новинарка, уредница дечије редакције и главни уредник редакције уметничких програма Радио-телевизије Војводине.
Аутор је је радијских и позоришних комада за децу, а њена дела су емитовали на Радио Нови Сад, Радио Београд, Радио Сарајево и Радио Скопље. Живот и каријеру је, деведесетих година прошлог века наставила у Словачкој Републици.
За своје документарно и филмско стваралаштво (сценарио и режија) је добила бројне награде на међународним фестивалима, попут филмског фестивала у Монтреалу (Канада) или фестивала кратког филма у Сијени (Италија).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси