Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Отворен нови конкурс за награду ЕУ за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

09. 03. 2016.

Извор: Новосадска новинарска школа

Отворен нови конкурс за награду ЕУ за истраживачко новинарство

Новосадска новинарска школа, као чланица партнерства организација цивилног друштва које управљају процесом доделе Награде ЕУ за истраживачко новинарство, упућује позив за номинације за награду за:

 

- Истраживачке приче објављене у периоду између 1. јануара и 31. децембра 2015. године, које извештавају о друштвеним темама у вези са злоупотребом моћи и основних људских права, корупцијом и организованим криминалом у Србији, а са којима јавност на други начин не би била упозната.

На основу одлуке Европске комисије, овај конкурс уводи нову категорију, награду за најбољу причу младог истраживачког новинара. Млади истраживачки новинар такође се квалификује и за општу награду.

За Награду ЕУ за истраживачко новинарство могу се номиновати приче које су објављене или емитоване у било ком медију у Србији: штампаном, радио, ТВ, онлајн медију или њиховој комбинацији.

Наградни фонд у Србији за 2016-у годину (за достигнућа у 2015-ој години) износи 15 000 евра.

Индивидуалне награде крећу се у распону од 3 000 до 5 000 евра. Награда за категорију "Најбоља прича младог истраживачког новинара" износи 3000 евра.

До 3 најбоља учесника ће бити награђена.

Комплетно упутство за подношење пријава / номинација, као и пријавни формулари доступни су на интернет сајту: www.novinarska-skola.org.rs.

Рок за подношење пријава је 29.03.2016.

За додатне информације обратите се: EUAward@novinarska-skola.org.rs.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси