Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за Годишњу медијску награду за толеранцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

22. 09. 2015.

Конкурс за Годишњу медијску награду за толеранцију

Повереник за заштиту равноправности уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији расписао је конкурс за Годишњу медијску награду за толеранцију.

Право учешћа на конкурсу имају новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија у Србији, који су објавили текстове/прилоге на тему толеранције, борбе против дискриминације и заштите равноправности, у периоду од 1. јануара 2015. до 15. октобра 2015. године. 

 Из једне медијске куће, може да конкурише више новинара/новинарки, али свако од њих може да пошаље само један прилог/текст.

Медијске текстове и прилоге је потребно послати до 15. октобра 2015. године на мејл poverenik@ravnopravnost.gov.rs или поштом на адресу Повереник за заштиту равноправности (за новинарски конкурс), Београдска 70/I, 11000 Београд.

Пријава за конкурс треба да садржи медијски прилог/текст и кратку биографију са контактима аутора/ауторке.

Формат пријаве: за радио и телевизију – линк и диск са прилогом, за штампане и онлајн медије – линк и објављен текст у ПДФ формату. 

Критеријуми који ће се оцењивати су: препознавање феномена дискриминације, допринос смањивању стереотипа и предрасуда, афирмативно извештавање, промовисање равноправности и употреба родно осетљивог језика.

Награде се додељују у две категорије:

-       прва, друга и трећа за радијски/ТВ прилог;

-       прва, друга и трећа за штампани/онлајн текст.

Прва награда је студијска посета европској медијској кући која има добру праксу промоције и заштите људских права и борбе против дискриминације, друга је дигитални фото албум и комплет књига, док је трећа награда комплет књига.

У прилогу погледајте више информација о конкурсу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси