Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс SENSE програма за новинаре у области заштите животне средине и одрживог развоја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

14. 01. 2014.

Конкурс SENSE програма за новинаре у области заштите животне средине и одрживог развоја

Канцеларија Регионалног центра за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ) у Србији расписала је конкурс за новинарске награде у области заштите животне средине и одрживог развоја.

Награда се додељује као подстицај медијима који прате област заштите животне средине и одрживог развоја, а посебно активности цивилног сектора у овим областима.

Радови морају обрађивати једно или више питања повезаних с темама које су у фокусу  SENSE програма:

- Цивилни сектор у Србији у области заштите животне средине и одрживог развоја;

- Укључивање јавности у процес доношења одлука у области заштите животне средине и одрживог развоја у светлу Европских интеграција;

- Теме пројеката подржаних у оквиру грантинг компоненте SENSE програма (политика у области заштите животне средине, заштита природе, биодиверзитет Србије, енергетска ефикасност, управљање отпадом и рециклажа)

Услови:

-На конкурс се могу јавити новинари који живе и раде на територији Србије

- Могу се кандидовати штампани, ТВ, радио, или он лине радови

- Радови морају бити објављени у медијима у Србији

- Рекламни или академски радови се не примају

- Учесници конкурса морају бити држављани Србије и професионални новинари. Уз пријављени рад је потребно приложити CV и две референце (два рада).

- Учесници морају имати најмање 18 година

- Сваки учесник може предати највише 2 различита рада одвојено. Као један рад може се предати серија чланака, емисија или других радова који зајено чине целину.

- Уз рад је потребно предати CV аутора и попуњену пријаву.

Рок за подношење радова је 1. март 2014. године. Радове ће оцењивати независна комисија експерата из области медија и тема покривених конкурсом.

Радове је потребно послати електронским путем на адресу office@rec.rs или поштом на адресу Косовска 17/3, 11000 Београд, најкасније до 1.марта 2014. године у 17 часова.

Више информација о активностима на SENSE програму, као и додељеним грантовима може се пронаћи на пројектној интернет страници www.sense.org.rs и званичној Фејсбук презентацији пројекта https://www.facebook.com/REC.SENSE .

За све додатне информације можете се обратити Ивани Томашевић путем мејла itomasevic@rec.org.

Наградни конкурс се реализује у оквиру Програма подршке цивилном друштву у области животне средине у Србији (SENSE) који спроводи Регионални центар за животну средину, а финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (Sida).

Пријаву за конкурс можете преузети у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси