Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за Награду ''Миле Недељковић'' за 2023. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

01. 06. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

Конкурс за Награду ''Миле Недељковић'' за 2023. годину

Удружење грађана "Баштина и будућност – Аранђеловац 1859" расписало је конкурс за награду "Миле Недељковић".

Додељује за најбоље дело из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије и народне књижевности).

За награду, која се састоји од навчаног износа и плакете, могу конкурисати научне студије и сакупљачке збирке објављене на српском језику, као прво издање у 2022. години.

Конкурс је отворен до 3. јула ове године.

По три примерка књиге треба послати на адресу: ОШ ''Милош Обреновић'', с назнаком за Награду ''Миле Недељковић'', Светогорска 7, 34300 Аранђеловац.

Жири у саставу др Бранко Златковић (председник), др Јелена Јовановић и др Смиљана Ђорђевић Белић одлучиваће о добитнику. Награда ће бити додељена крајем октобра 2023. године у Аранђеловцу.

Доделу награде подржавају Општина Аранђеловац и бројне установе, удружења и појединци са којима је сарађивао и новинар, етнолог, један од најважнијих проучаваоца народне традиције и историје, публициста и педагог Миле Недељковић.

О Награди ''Миле Недељковић'' више информација можете пронаћи на сајту www.bastinaibuducnost.info, а можете се обратити и координатору манифестације Ивану Златковићу (064/140 24 98).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси