Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  НУНС расписао конкурс за награду за истраживачко новинарство „Дејан Анастасијевић“ 2023.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

10. 02. 2023.

Аутор: НУНС Извор: НУНС

НУНС расписао конкурс за награду за истраживачко новинарство „Дејан Анастасијевић“ 2023.

Независно удружење новинара Србије уз подршку Амбасаде САД осамнаесту годину заредом додељује Награду за истраживачко новинарство.

Награда за истраживачко новинарство зове се по нашем колеги, изврсном новинару Дејану Анастасијевићу.

Рок за подношење пријава је 30. март 2023. године

Награда се додељује у три категорије:

- Електронски медији (радио и телевизија)

- Штампани медији

- Онлајн медији

 Поред горе наведене три категорије од ове године уводимо и награду публике. Наиме, након објаве номиноиваних радова од стране жирија публика ће гласати за један од номинованих радова и рад који буде скупио највећи број гласова добиће награду публике.

 За награду могу да конкуришу аутори/ке радова који су објављени у медијима у Србији од 30. марта 2022. до 30. марта 2023. године. Крајњи рок за пријаву на конкурс је 30. март 2023. године. Радове може пријавити сам аутор/ка, њен/његов уредник/ца или колега/ница.

Награда се додељује за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од изузетне важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

Информација о номинованим радовима у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС-а, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000,00 динара.

НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање две недеље пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.

Све информације о конкурсу и условима могу се добити на веб страни НУНС-а , путем е-маил адресе program@nuns.rs  или на телефон 066 88 22 001.

Молимо све колеге и медије да објављивањем овог позива помогну да што већи број новинара сазна за ову награду и евентуално конкурише.

Cва потребна документа можете преузети на линку

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси