Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић тражи од Н1 да крши закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2020.

Извор: Н1

Вучић тражи од Н1 да крши закон

Председник Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је гостујући на ТВ Прва да телевизија Н1 није хтела да изнајми термине СНС-у за изборни програм те странке. Н1 је претходно СНС-у доставила допис с условима под којима може да се рекламира у оквиру своје предизборне кампање.

"Нама је Н1 послао допис како можемо да се рекламирамо. Ми смо јуче рекли - дајте нам пет термина по пола сата, хоћемо да емитујемо наш програм", рекао је Вучић на тв Прва.

Вучић је рекао да је прво тражен термин између 19 и 22h, а потом између 17 и 19h, али да је Н1 то одбио.

"Џабе нам и што смо хтели да платимо зато што бисмо тиме угрозили програмску шему јер у програмској шеми ваљда мора да буде 24/7 антикампања за Александра Вучића. Нису им паре важне, паре изгледа да имају довољно", додао је он.

Уредништво телевизије Н1 одговара да према новим изменама важећих прописа из области оглашавања није дозвољено емитовање плаћеног термина програма, него само појединачних политичких огласних порука у огласном блоку чија је дужина законом утврђена. "С обзиром на то да бисмо прекршили Закон о оглашавању, што ни ви ни ми не желимо, једино чега се можемо држати су рекламни блокови и регуларно оглашавање", наведи уредништво.

У оквиру једног пуног сата емитованог програма комерцијалних пружалаца медијске услуге, ТВ оглашавање и ТВ продаја не могу заузимати више од 20 одсто времена. Према Закону о оглашавању на телевизијском програму дозвољено је 12 минута у пуном сату за огласни блок, где се не емитује само једна огласна порука него више њих због принципа недискриминације, стоји у одговору Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси