Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мушкарац који је претио новинару Н1 у притвору, већ осуђиван због претњи Наташи Јеремић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2020.

Извор: Инсајдер

Мушкарац који је претио новинару Н1 у притвору, већ осуђиван због претњи Наташи Јеремић

Прво основно тужилаштво у Београду је саопштило да је Владимиру Дракулићу, који је новинару ТВ Н1 Душану Млађеновићу прилазио два пута на улици, вређао га и називао издајником, данас одређен притвор након саслушања. Дракулић је осумњичен за кривичног дело прогањање.

„Иначе, осумњичени је осуђиван за кривично дело угрожавање сигурности јер је претио Наташи Јеремић, супрузи Вука Јеримића. Осуђен је условно на шест месеци затвора и та казна још није истекла“, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

ТВ Н1 је раније саопштила да је Дракулић прилазио новинару Душану Млађеновићу на улици и рекао му: “Дечко, како те није срамота, да ли си ти Шиптар или балија кад радиш на тој америчкој издајничкој телевизији. Ко те плаћа”.

Потом га је поново срео и пред дететом му добацивао “Испало ти је 1.000 Ђиласових евра”, „Реци ми да ли си ти Шиптар кад радиш на издајничкој телевизији. Треба да те је срамота”.

Исто се поновило и трећи пут, 27. маја, додаје се у саопштењу.

Н1 је потом саопштила да је Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднета кривична пријава против НН лица због узнемиравања новинара Н1 Душана Млађеновића.

Из Тужилаштва наводе да је предмет формиран након сазнања из медија.

“Без интервенције система тај човек се неће зауставити”, рекао је недавно Веран Матић, председник Комисије за истраживање убистава новинара и члан Сталне радне групе за безбедност новинара.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

06.06.

2020.

Praznina [нерегистровани] у 00:58

Isto

Od ranije poznat policiji ?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси