Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гавриловић: Поднећу пријаву због претњи, инцидент доказ да РЕМ не ради како треба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2020.

Аутор: Бета, Данас Извор: Н1

Гавриловић: Поднећу пријаву због претњи, инцидент доказ да РЕМ не ради како треба

Један од кључних проблема нашег друштва је што се етикетирање представља као изношење става и на тај начин, у првом реду медији, легитимизују етикетирање, доводећи до тога да имамо све више медијских ратова а све мање дијалога, изјавио је за "Данас" сарадник Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) Зоран Гавриловић.

Гавриловић је у интервјуу за број "Данаса" од петка рекао да ће његови правни заступници, поводом претњи које су му, након гостовања на телевизији Н1 упућене преко Твитера, "у петак или у понедељак поднети кривичну пријаву".

Он је нагласио да је "управо овај инцидент кључни доказ да Регулаторно тело за електронске медије не ради свој посао како треба".

"РЕМ и Радио телевизија Србије су најодговорнији за ово стање у којем скоро свако ко изјави нешто што се не свиђа властима буде изложен претњама. Они су својим нечињењем припремили терен за овакву друштвену ситуацију", казао је Гавриловић.

Према његовим речима још један "камен темељац" наше медијске стварности су и армије ботова, који убијају сваку могућност дијалога.

Предуслов нормализације би морао да буде распуштање војске ботова. Твитер је делом то учинио тиме што је угасио велики број налога, али они очигледно не одустају. Они су заменили паравојне формације из деведесетих, с тим што су они пуцали, а ови етикетирају и вређају преко медија и друштвених мрежа", казао је Гавриловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси