Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дописник Данаса из Крагујевца изложен вређању и клеветама због текстова о фабрици оружја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Дописник Данаса из Крагујевца изложен вређању и клеветама због текстова о фабрици оружја

Дописник листа „Данас“ из Крагујевца Зоран Радовановић изјавио је данас да је изложен вређањима и клеветама у саопштењима Индустријског синдиката Застава оружје, као и у коментарима на порталима „Данас“ и „Глас Шумадије“.

Он је навео да га је Индустријски синдикат назвао „кафанским делијом о трошку радника Застава оружје“, у коментарима на порталима пишу да му је брат „локални кримос“, да му кафанске рачуне плаћа лидер Самосталног синдиката Застава оружје.

Радовановић је Бети рекао да су на мети он и његова породица, а све то што се износи оцењује као „болесне“ измишљотине.

„Индустријски синдикат и коментари на порталима су у ствари параван иза којег стоје пословодство и Надзорни одбор крагујевачке фабрике ‘Застава оружје’, али и одређене структуре из Министарства одбране и приватни трговци оружја блиски државном врху“, рекао је Радовановић.

Он је рекао да људима из Застава оружја и Надзорног одбора те фабрике не одговара да неко износи информације да фабрика није у завидној ситуацији, да су дуговања енормна – преко 18 милијарди динара, а губици десетине милиона долара, да нема довољно уговора, да је покидан ланац снабдевања, и да се не уплаћују се доприноси.

„Када не могу да ме демантују, они прибегавају клеветама“, казао је Радовановић.

Он је навео да све то доживљава као претњу и угрожавање безбедности, јер не зна докле су спремни да иду у одбрани својих интереса.

„Порука је смири се или ћемо …“, рекао је Радовановић.

Он је додао да су напади на њега ескалирали од 2019. године када је писао о власништву и пословању „ДЛС специјални системи“, фирми за коју каже да има седиште у Београду, а производни погон у Крагујевцу.

„Фирма је основана у 31. марта 2015. године са оснивачким улогом од 1.000 динара, а да је већ те године била у првих десет најуспешнијих извозних компанија оружја и војне опреме“, казао је Радовановић.

Он је додао и да је постао „мета“ и због текстова о малверзацијама око извоза оружја у „Крушику“ у чему су учествовали трговци блиски државном врху.

Самостални синдикат фабрике „Застава оружје“ је пре неколико дана саопштио да се напада новинар листа „Данас“ Зоран Радовановић који је деценијама професионално и објективно извештавао о највећим радничким протестима у Србији у организацији овог синдиката.

„То представља истовремено неуспели покушај да се минимизира улога синдиката у очувању фабрике ‘Застава оружје'“, наведено је у том саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси