Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За пројекте медијима у Зрењанину близу 14 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2020.

Аутор: М.П. Извор: Данас

За пројекте медијима у Зрењанину близу 14 милиона динара

На конкурсу суфинансирања медијских пројеката у Зрењанину судећи према објављеним резултатима највише средстава добиће локална РТВ Сантос, која је од пре пола година у већинском власништву Радоице Милосављевића, крушевачког бизнисмена који купује телевизије по Србији.

За три пројекта, заправо емисије „Минути за здравље“, „Агрочас“ и радијску емисију „По јутру се дан познаје“, добили су 9 милиона буџетских средстава и то је највећа сума коју је нека медијска кућа добила од када се расписују пројекти суфинансирања медијских садржаја у Зрењанину.

У зрењанинској КТВ телевизији кажу да нису нимало изненађени резултатама конкурса те да јавни интерес ни овога пута није поштован.

– Наша телевизија има блокаду ове власти већ 16 година а последњих неколико година покушавају да нас уцене да продамо телевизију и да нас економски униште. Пре неки дан су слали човека да се договоримо али нема од тога ништа, не савијамо ми леђа. Зато су мени резултати конкурса сасвим нормални јер се овде негује ненормалност а над нама се извршава освета. Из конкурса се види да никакав јавни интерес за информисањем није испоштован. Наша КТВ телевизија производи регионалне садржаје и више брине о јавном интересу него сви пројекти које ће град Зрењанин платити – коментарише за Данас власник КТВ Данијел Радић.

Комисија, коју чине Јелена Митровић из Професионалног удружења новинара Србије, Јелена Црногорац главна уредница ТВ Рубин Кикинда и Зорана Богдановић из Удружења електронских медија Србије „КомНет“, од 33 пријављена пројекта подржала је укупно 16 медијских пројеката.

За место у буџету од 13,5 милиона динара изборили су се и овдашњој јавности мало позната имена – ДВП продукција из Новог Сада која је за пројекат „Зрењанин данас“ добила 900.000 динара, Страхиња Војводић из Њуз медија тима Београд за „Живети у Зрењанину“ добио је пола милиона динара, Новосадска ТВ доо исто пола милиона динара, Проглас паблик Београд 200.000, Културни клуб Отаџбина из Српске Црње за новине 250.000 динара и Студио Б за пројекат „Огледало будућности“ пола милиона динара.

Од локалних медија, подршку за медијске садржаје добио је лист Зрењанин за пројекат едукације новинара да извештавају о економским темама у износу од пола милиона динара, Зрењанински информативи портал 400.000 динара за пројекат Зрењанин на длану, новинар Богољуб Грујић са 360.000 динара за објављивање новости сваког дана на њеб порталу Медиа спорт плус, па затим Жељко Шемић 300.000 динара за пројекат „Живот у Зрењанину на клик“ у фирми веб портали, медијско представљање, издавање новина, аутоперионица и вулканизер.

На списку је и Данијела Соколов ПР рекламна агенција Прес центар 23 са недељном хроником града на Интернет порталу Зрењанин инфо, чему је намењено 360.000 динара. Радио Клик ФМ из Зрењанина за омладински радио добио је 200.000 динара а Мужљанске новине 100.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси