Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић оптужила Н1 за забрану предизборног спота СНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2020.

Аутор: ФоНет, Н1 Извор: Н1

Брнабић оптужила Н1 за забрану предизборног спота СНС-а

Председница Владе Србије Ана Брнабић је поводом одлуке РЕМ-а да забрани предизборни спот Српске напредне странке, изјавила да је РЕМ независан орган и да ће СНС, чија је чланица, поштовати ту одлуку. Притом је рекла да је одлука о забрани спота донета на захтев Телевизије Н1. Телевизија Н1, међутим, није тражила забрану спота, већ је РЕМ-у поднела захтев за давање мишљења о усклађености садржаја спота са правилима о заштити малолетника.

Брнабић је новинарима током посете Научно-технолошком центру у Београду рекла да је интересантна чињеница да је одлука Савета РЕМ-а донета на захтев Ралфа Метнија из Н1 из Луксембурга.

Рекла је да је то јединствен пример у политичким кампањама да неко из иностранства тражи забрану предизборног спота у другој земљи. 

Телевизија Н1, међутим, није тражила забрану спота. Промотивни спот СНС-а емитован је на ТВ Н1, после чега је из Луксембурга упутила писмо РЕМ-у  да хитно да своје тумачења правилника у вези са спотом Александра Вучића са дететом, односно да да мишљење о усклађености програмског садржаја спота са правилима о заштити малолетника.

То је јасно наведено и одлуци савета РЕМ-а, објављеној на званичној интернет страници те институције, у којој стоји да је Савет РЕМ-а донео одлуку о забрани предизборног спота СНС-а због повреде Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

Додаје се и да је Савет РЕМ-а на истој седници донео одлуку да се "Adria News S.à.r.l. Luxembourg – TV N1", која је поднела захтев за давање мишљења о усклађености програмског садржаја политичке огласне поруке (спота) Српске напредне странке са правилима о заштити малолетника, достави обавештење да наведена огласна порука (спот) није у сагласности са чланом 24. став 4. Правилника о заштити малолетника у области пружања медијских услуга.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси