Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: СНС ће повући предизборни спот с дететом ако надлежни тако одлуче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2020.

Аутор: Бета, Н1 Извор: Н1

Вучић: СНС ће повући предизборни спот с дететом ако надлежни тако одлуче

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Српска напредна странка (СНС), чији је он председник, повући предизборни спот са малолетним дететом уколико државни органи тако одлуче.

Странка слободе и правде (ССП) захтевала је од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да у року од 24 часа закаже ванредну седницу на којој ће забранити емитовање најновијег предизборног спота Српске напредне странке.

Вучић је казао да би му одлука надлежних органа да повуче спот била чудна, "јер би се то први пут догодило у свету, а свакако у Србији".

"А што да се забрани? Злоупотреба детета? (...) Они су имали децу у скоро свим спотовима, ја ћу данас да вам излистам 50 њихових спотова. Овде је важно да имате сагласност родитеља, а ми имамо сагласност", рекао је Вучић током обиласка градилишта брзе пруге Београд-Будимпешта у Старој Пазови.

На питање да ли је обилазак тог градилишта пример функционерске кампање, Вучић је одговорио да није говорио ни о једној политичкој странци и да "никада не говори мимо онога што увек говори".

"Ако вам је лакше да себи објасните да су они које медијски подржавате неуспешни због тога што ја водим неку функционерску кампању - ја вам честитам на томе. Сигурно је у томе највећи проблем. Не у мом раду, марљивости и резултатима, већ у функционерској кампањи, а не у њиховој неспособности и нераду већ зато што су увек оштећени", казао је Вучић обраћајући се новинару.

Нагласио је да је смањио број догађаја те да их је двоструко мање у току предизборне кампање.

Телевизија Н1 упутиће током дана званичан захтев Регулаторном телу за електронске медије да да јасно тумачење правилника зато што се у њему, између осталог, наводи: "Забрањено је користити учешће малолетника у програму у политичке сврхе или на други начин злоупотребљавати то учешће".

И покрет "Један од пет милиона" захтевао је данас од надлежних органа да забране емитовање предизборног спота СНС због, како су оценили, злоупотребе детета зарад политичке промоције.

"Када је (председник СНС) Александар Вучић за назив своје изборне листе покупио слоган са плаката Адолфа Хитлера - 'За нашу децу', нисмо ни слутили да ће да оде чак и корак даље у својој имитацији нацистичке пропагандне праксе - да децу директно злоупотреби као промотере своје политике", навео је тај покрет у саопштењу.

Један од пет милиона је оценио да је таква "брутална злоупотреба" деце у политичке сврха својствена само "диктаторским режимима" и да је "незапамћена у новијој историји".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси