Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шабачки СНС поднео кривичну пријаву против „Подринских новина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2020.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Шабачки СНС поднео кривичну пријаву против „Подринских новина“

Повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић због ширења лажних вести и тврђења, као и ширења панике поднео две кривичне пријаве против „Подринских новина“ и против новинара Ханибала Ковача.

У пријаву, коју су у целости на свом портал објавиле Подринске наведено је:

„Њихове лажи да чланови Српске напредне странке шире корона вирус по граду могу да имају озбиљне последице по грађане и зато је реакција којим се овим неистинама стаје на пут неопходна. Правду тражимо пред правосудним органима, јер су осим чланова Српске напредне странке грубо оклеветане и Општа болница Шабац као и Градски завод за јавно здравље, а управо су то институције у које грађани у овој критичној ситуацији имају највише поверења.” У тексту се даље наводи и шири политички контекст:

„Пошто им није прошла лаж о наводно катастрофалном стању у Клиничком центру Војводине,тежиште својих болесних активности пребацили су на Шабац, где по налогу шабачких кабадахија Душана Петровића и Небојше Зеленовића, којима је јасно да им више нико не верује, лажу и спинују не размишљајући о последицама које то изазива код њихових суграђана. Слепи од мржње према актуелној власти не презају ни од најгнуснијих лажи, бесрамно нападајући Српску напредну странку и председника Александра Вучића, чак и у за њега најтежим тренуцима у којима му се дете бори са опаким вирусом“.

Главни и одговорни уредник Подринских Иван Ковачевић подсећа да је у уторак, на порталу овог медија, објављен текст  новинарке Исидоре Ковачевић под насловом објављен „Да ли је породилиште у Шапцу затворено?“.

У тексту нигде децидно не стоји да је породилиште затворено, а при том наведено сведочење једног Шапчанина(име познато редакцији) где је указао да му је приликом пријема за његову супругу на гинеколошком одељењу речено да су две бабице заражене корона вирусом и да је одељење затворено. Читавог тог дана, све до 19 часова, нико се од званичника Шабачке болнице и Завода за јавно здравље није огласио. Једино је у Вестима ТВ Шабац Јелена Топаловић Петровић, чланица Кризног штаба, званично изавила да је породилиште испражњено. Тек сутрадан, у среду, стигле су и званичне информације да је најпре једна бабица заражена, а касније је допуњено да је још једна бабица заражена.

Иначе, директори ових здравствених установа су чланови СНС, и нигде се званично нису огласили. У тексту ХанибалаКовача наведено је да су „симпатизери и виђенији чланови СНС имали рођенданско славље у време када је KОВИД-19 већ харао Србијом“. На ту журку дошао је и човек из иностранства, са корона вирусом, који је касније умро у болници. У званичном саопштењу Завода за јавно здравље наводи се да је смрт настала као последица других болести, а не због корона вируса.

Међутим, у тексту се наводи да је син преминулог демантовао да му је отац боловао од астме и бубрежних болести, при том скривајући корона вирус.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси