Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС позива власти да реше случај Даде Вујасиновић, 26 година од њене смрти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

ОЕБС позива власти да реше случај Даде Вујасиновић, 26 година од њене смрти

Представник ОЕБС за слободу медија Арлем Дезир подсетио је да се данас навршава 26 година од смрти новинарке Даде Вујасиновић и позвао власти да појачају напоре у решавању овог случаја како би се сазнала пуна истина.

„Данас се сећамо новинарке Даде Вујасиновиц́ која је пронађена мртва пре 26 година у Србији. Позивам власти да појачају своје напоре и расветле овај случај, који је и даље нерешен. Њена породица и пријатељи заслужују да знају пуну истину“, навео је Дезир у поруци на Твитеру.

Међународне новинарске организације су такође подсетиле да се данас навршава 26 година од смрти новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и затражиле од власти да истраже њену смрт.

„Данас се навршава 26 година од смрти новинарке Даде Вујасиновић која је истраживала повезаност политичара током рата и организованог криминала. РСФ позива власти да темељно истраже њену смрт која је и даље нерешена. Нема некажњивости за злочине над новинарима!“, поручила је организација Репортери без граница у поруци на Твитеру.

Међународни институт за штампу (ИПИ) је такође на Твитеру навео да се сећа новинарке Даде Вујасиновић која је на данашњи дан пре 26 година пронађена мртва у свом стану. „Након година извештавања са линија фронта балканских ратова, вратила се у Београд да покрива корупцију политичара и организованог криминала. Њена смрт је и даље нерешена“, подсећа ИПИ.

Новинарка „Дуге“ Радислава Дада Вујасиновић пронађена је на данашњи дан пре 26 година мртва у свом стану на Новом Београду, а да је смрт наступила под неразјашњеним околностима потврдили су налази домаћих форензичара и форензичара Института из Хага.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси