Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стефановић: Против лажних вести боримо се истином
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2020.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Стефановић: Против лажних вести боримо се истином

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је синоћ да се држава против лажних вести у вези са вирусом корона бори истином коју свакодневно саопштавају стручњаци, али и да је медијима дозвољено да сниме и покажу грађанима ко говори истину, а ко пружа лажну вест.

Упитан да прокоментарише случај новинарке портала nova.rs која је писала о стању у КЦ Војводина, Стефановић је рекао да су лажне тврдње из њеног текста о томе да у тој установи медицински радници раде без заштитне опреме, повећале степен панике.

“Да ли је то у реду, да ли има право да угрози здравље других, успаничи и пољуља веру у наш здравствени систем и лекаре који се боре радећи да помогну свим пацијентима?”, упитао је Стефаовић.

Каже да како у редовном, тако и у ванредном стању, новинари би требало да се придржавају прописаних начела, наводећи да се грађани и новинари, такође, кажњавају за ширење панике и када није ванредно стање.

“Лажним вестима се боримо истином, тако што све случајеве коментаришу стручњаци, медији могу да сниме, а можете и да одете и видите својим очима да ли лекари и медицинско особље имају маске или немају, да ли има толико заражених и излечених или нема... И онда да на крају схватите ко су људи који говоре истину, а ко су људи који због два клика више желе да вам пруже лажну вест”, рекао је Стефановић.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.04.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 19:04

СВА ПРАВА

Имају и имаће сва права, док год не буде реаговало тужилаштво применом закона.
Лажи колико хоћеш, али знај да је казна затвор. Па пиши што хоћеш, што год ти газде кажу, али имај на уму да ћеш ти у затвор а не они. Можда ти плате адвоката, али велики новинар тако нећеш постати. Постаћеш нешто друго.
Али на теби је избор!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси