Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Твитер укинуо бројне налоге из више држава, укључујући и Србију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2020.

Извор: РТС

Твитер укинуо бројне налоге из више држава, укључујући и Србију

На налогу Twitter Safety објављено је да су уклоњени налози који се доводе у везу са активностима које су у супротности са правилима која важе на тој друштвеној мрежи у пет земаља - Египту, Хондурасу, Индонезији, Саудијској Арабији и Србији.

Из Твитера наглашавају да је транспарентност основа рада на тој мрежи и да су идентификовали, истражили и укинули поједине налоге за које су утврдили да су коришћени супротно правилима ове друштвене мреже.

Крајем прошле године идентификовани су кластери налога из Србије који су повезани са "неаутентичном, координисаном активношћу" која је промовисала владајућу партију и њеног лидера, навео је Твитер

Суспендовани су само приватни налози док званични налози државних институција функционишу нормално.

Уклоњен је 2.541 налог мреже базиране у Египту, под називом Ел Фагр. Та медијска група је, према писању Твитера, стварала неаутентичне налоге како би повећала број порука критички окренутих према Ирану, Катару и Турској. Према информацијама које Твитер има, директива за то је стигла од египатске владе.

Уклоњена су и 3.104 налога у Хондурасу, са којих су, између осталог, масовно ретвитоване поруке председника.

Уклоњени су и индонежански налози (795) чија је мета био покрет за независност западне Папуе. Твитер наводи да су они промовисали сумњиве сајтове и рад владе.

Укинуто је и 5.350 налога који се доводе у везу са Саудијском Арабијом, а који хвале Ријад и критички су настројени према Катару и турским активностима у Јемену.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси