Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Провладини медији пресудили да је вест о КЦВ лажна, Н1 ускраћена за питање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2020.

Аутор: Жаклина Таталовић Извор: Н1

Провладини медији пресудили да је вест о КЦВ лажна, Н1 ускраћена за питање

Уместо да грађани Србије што више сазнају о ситуацијама у болницама, где има заражених лекара и како функционише здравствени систем, који је све више оптерећен, доминантну тему на конференцији за медије председника Александра Вучића, одржану после седница кризних штабова, наметнули су провладини медији.

Гордана Узелац, ТВ Пинк: То није била замерка, то је била лажна вест. Да ли ћете одговорити на све њихове лажне вести?

Саша Миловановић, Српски телеграф: Да ли ми, остали медији, имамо права да пишемо и објављујемо по систему "рекла казала" било какве лажи?

Драган Вучићевић, Информер: Данас је легализована лажна вест. Данас је апсолутно некажњена лажна вест.

Провладини медији већ су пресудили да је лаж вест о тешкој ситуацији у Клиничком центру Војводине, коју је објавио портал Nova.rs, само на основу тога ко вест преноси.

Новинарка портала Nova.rs Ана Лалић каже да је то не чуди и да се од њих то могло очекивати.

"Мени је врло драго што се синоћ испоставило да Клинички центар Војводине барата буквално сајбер опремом колико сам видела, јер су колеге из Ројтерса послате од стране председника и премијерке да нас увере у то да ја лажем. Ја ћу поновити - текст који сам писала, писала сам данима, материјал сам прикупљала данима. Мени је драго што се јуче ситуација ођедном поправила. Жао ми је што га нисам објавила раније да уопште немамо тих недељу-две дана муке и проблеме са опремом, тако да ми није жао што сам због тога преспавала у притвору. Оно што је чудно, што се испоставило и то је председник на неки начин и рекао, да је КЦВ све време имао ту опрему али је била у магацину. И то не знам ја као новинар, што и не треба да знам, шта има у магацину. Већ то није знао велики број запослених. Драго ми је што је неко изнео ту опрему из магацина и схватио да је тим људима потребно много више од онога што су имали до среде увече, односно четвртка", рекла је Ана Лалић за Н1.

Осим о лажним вестима, председник Србије говорио је и о положају жена, али није се осврнуо на уреднике појединих таблоида који јавно вређају жене, на шта је реаговала и повереница за равноправност, већ на новинара агенције Фонет којем је пре неколико дана премијерка Ана Брнабић замерила да виче. 

"Ви што сте научили да вичете иначе посебно на жене, само будите пристојни. Ништа друго. Јер овде нећете бити непристојни, јесмо се разумели", поручио је председник новинару.

Новинар Фонета Давор Лукач након овога је напустио конференцију за медије, на којој телевизији Н1 није било дозољено да постави питање, али и конференцију после које и даље није познато како ће функционисати општа болница у Ћуприји, али ни многе друге широм Србије у којима су заражени медицински радници о којима се ретко говори.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси