Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница: Ужаснути смо хапшењем Ане Лалић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2020.

Аутор: Наташа Латковић Извор: Нова С

Репортери без граница: Ужаснути смо хапшењем Ане Лалић

Међународна организација "Репортери без граница" објавила је на свом Твитер профилу да је "ужаснута" хапшењем новинарке портала Nova.rs Ане Лалић.

“Ана Лалић, новинарка Nova.rs, ухапшена је у Новом Саду. Она је у среду задржана након жалбе локалне болнице за повреду угледа”, објавили су Репортери без граница.

Како су подсетили, хапшење је уследило након Уредбе власти о информисању у време пандемије ковид-19.

Како је јутрос саопштила премијерка Ана Брнабић, та одлука Владе, којом се забрањује кризним штабовима општина и градова да дају локалним медијима и јавности информације у вези са здрављем становништва се повлачи. Брнабић је навела да се то ради на изричиту молбу председника Србије Александра Вучића.

Како је потврдио адвокат Лалић, наша новинарка је јутрос пуштена из притвора, а премијерка Ана Брнабић нешто раније навела је да ће апеловати да таквих привођења више не буде.

Да подсетимо, синоћ је нашој новинарки одређено задржавање од 48 сати у ПУ у Новом Саду, након текста “КЦ Војводине пред пуцањем: Без заштите за медицинске сестре”. Она је задржана због сумње да би могла да понови кривично дело, објављивања текстова који изазивају панику и нереде.

Нашу новинарку је тужилаштву пријавио Клинички центар Војводине, након што целих 24 сата нису одговорили на њена питања, послата пре него што је текст објављен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси