Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уредник портала Nova.rs: Најлажљивија власт нас не може ућуткати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2020.

Аутор: Нова С Извор: Н1

Уредник портала Nova.rs: Најлажљивија власт нас не може ућуткати

Главни и одговорни уредник портала Nova.rs Веселин Симоновић изајвио је да је "Ана Лалић врхунски професионалац, храбра новинарка која неће никад устукнути пред силом било да долази од власти, мафије, полиције, тужилаштва, што је сад у Србији, нажалост, све измешано". Новинарки протала Nova.rs Ани Лалић одређено је синоћ у Новом Саду задржавање од 48 сати због текста о стању у Клиничком центру Војводине током епидемије коронавируса.

"Најлажљивија власт ‘у новијој српској историји’ се, окуражена ванредним стањем, дрзнула да хапси честите новинаре под оптужбом да лажима шире панику. Нема тих закључака, уредби и ванредних стања која могу ограничити новинарке и новинаре као што је Ана Лалић да не раде свој посао. Не могу ућуткати ни осталих 80 новинара и уредника портала Нова.рс, осим да их све одведу у притвор”, рекао је Симоновић.

Подсетимо, полиција је у среду увече привела новинарку портала Nova.rs Ану Лалић из Новог Сада, након што је Клинички центар Војводине (КЦВ) обавестио тужилаштво и полицију да је својим текстом узнемирила јавност и наштетила угледу те здравствене установе.

Ана Лалић је, између осталог, у тексту навела да КЦВ има проблем са "хроничним недостатком основне опреме и потпуно хаотичним условима рада у време пандемије".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси