Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарки Ани Лалић одређено полицијско задржавање до 48 сати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2020.

Аутор: Аутономија, Бета, Nova.rs Извор: Цензоловка

Новинарки Ани Лалић одређено полицијско задржавање до 48 сати

Новинарки портала Nova.rs Ани Лалић одређено је вечерас полицијско задржавање до 48 сати, потврдио је њен адвокат Срђан Ковачевић.

Ковачевић је за портал Nova.rs рекао да Лалић задржана у новосадској полицији „због сумње да би могла да почини кривично дело, објављивања текстова који би, по њима изазвали панику и нереде“.

Додао је да саслушања није било, већ јој је само уручено решење. Ана Лалић ће, према његовим речима, бити задржана док је не саслушају, што се нада да ће бити што пре.

“Ја сам био током претреса, полиција се коректно понашала. Извршили су претрес њеног стана и задржали су јој лаптоп и два телефон. Потом су је довели у полицијску станицу и искуцали јој решење,” казао је он.

Ковачевић је након тога на Твитеру написао да је прогон новинарке Nova.rs и задржавање у полицији због новинарског текста „ван сваке памети“.  „Ако истина изазива панику и неред, онда нам држава шаље ‘лепу’ поруку да се лаж награђује, а истина кажњава. Мислим, ништа необично данас, али опет новинари се не хапсе. Баш страшно“, написао је новосадсаки адвокат.

Полиција је вечерас дошла у стан новинарке портала Nova.rs Ане Лалић, која је и чланице Управног одбора НДНВ, у Новом Саду након што је Клинички центар Војводине вечерас обавестио тужилаштво и полицију да је она својим данашњим текстом узнемирила јавност и наштетила угледу те здравствене установе.

Клинички центар Војводине (КЦВ) изразио је вечерас “огорчење због нетачног, непровереног и злонамерног” извештавања портала Nova.rs о раду те установе и навео да је “због узнемиравања јавности и рушења угледа” обавестио о томе тужилаштво и полицију.

“Обавештавамо јавност да су све изнете информације објављене у тексту на порталу Nova.rs под насловом ‘КЦ Војводине пред пуцањем: Без заштите за медицинске сестре’ неистините и да КЦВ располаже довољном количином потребних лекова, санитетског материјала и личне заштитне опреме”, навео је КЦВ у у саопштењу за јавност.

Лалић је у свом тексту „КЦ Војводине пред пуцањем: Без заштите за медицинске сестре“ објавила да КЦВ-у имају проблем са “хроничним недостатком основне опреме и потпуно хаотичним условима рада у време пандемије”.

У тексту се цитирају и изјаве медицинског особља, које тврди да у КЦВ-у влада потпуни изостанак спровођења протокола и организације, односно да је на снази “више импровизација, него организација”.

Новинарка је навела и да је покушала да добије коментар званичника Клиничког центра Војводине, као и Покрајинског секретаријата за здравство на наводе запослених у КЦВ-у, али нико од њих није одговорио на питања.

У КЦВ-у се тренутно лечи 54 пацијента оболелих од ковида-19, од којих се шесторо налазе у изузетно тешком стању и њихово лечење захтева примену механичке вентилације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси