Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари у Крагујевцу траже дневно информисање из Клиничког центра о корона вирусу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Новинари у Крагујевцу траже дневно информисање из Клиничког центра о корона вирусу

Представници десет редакција и дописништава у Крагујевцу и Удружење грађана „Рес публика“ су данас упутили отворено писмо у коме траже редовну дневну комуникацију грдске власти и новинара који извештавању о јавном здрављу у Крагујевцу.

Писмо је упућено Министарству здравља, Клиничком центру Крагујевац, Савету за здравље града Крагујевца и Шумадијском управном округу.

Објаснили су да „већи број локалних редакција, као и дописника националних медија из Крагујевца, не успева да оствари контакт с надлежнима у крагујевачком Клиничком центру, нити да из те установе добије било какво саопштење или информацију у вези са актуелном ситуацијом поводом пандемије Цовид-19“.

Новинари апелују да се ћутање одмах прекине и успостави се редовна свакодневна комуникација надлежних и новинара у Крагујевцу.

Упозоравају да недостатак проверених и правовремених информација доприноси ширењу дезинформација, пласирању лажних вести, стварању панике и узнемирења јавности.

Уважавајући повећан обима посла и ризика којем су изложени здравствени радници, а указујући на „очигледно централизовање јавног информисања о пандемији корона вируса“, новинри упозоравају на „упадљиво одсуство информација из Клиничког центра Крагујевац“.

Из те здравствене установе, за разлику од сличних установа у Београду, Новом Саду, Нишу, али и  болница у мањим градовима, „готово никакве вести не стижу до локалних и националних медија, односно до грађана Крагујевца и Србије“ наводи се у писму.

У писму се изражава и нада да неће бити „дискриминације медија, односно достављања информација само појединим редакцијама у Крагујевцу“ што је, „на жалост  био случај у досадашњој пракси КЦ Крагујевац“.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

26.03.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 13:30

KOJIH DESET REDAKCIJA,AMAN ?!

Molim vas o kojih to deset redakcija u Kragujevcu govorite?! Nabrojte ih...Činjenica je da ih nema,poštovani "zahtevači",zna se ko se predstavlja kao pojedinac kao redakcija. Ne plaite vatru bez razloga, ovo je vanredno stanje, vantedna situacija, a to što se dop skoro malo pominjao Klinički centar...pa hajte molim vas, bilo bi dobro dase uopšte ne pominje,jer to znači da je sve ok, nažalost sada poslednjih dana nije takva situacija i to čujemo na prss konferencijama u 15 sati. Pokušaj nekih da politizuju i ovu situaciju. Sramotno i neetički za novinarstvo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси