Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница апелују на власти у Србији да престану са застрашивањем новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2020.

Аутор: Перица Гуњић Извор: Цензоловка

Репортери без граница апелују на власти у Србији да престану са застрашивањем новинара

Репортери без граница су данас реаговали на нови талас напада на новинаре у Србији и упутили апел властима да престану да их застрашују, подсећајући да се клевете, увреде и претње новинарима не могу толерисати.

„Медијски плурализам и слобода изражавања су неопходне у демократији“, каже се у твиту Репортера без граница.

Они подсећају и на то да су прошле недеље, после објављивања документарца „Владалац“ о политичкој каријери председника Србије Александра Вучића, аутора тог филма Славишу Лекића и оне који су у филму учествовали, више пута вређали чланови владајуће коалиције.

Репортери указују и на то да су у Нишу непознате особе оштетиле службени аутомобил ТВ Н1.

Уз све то, Репортери без граница подсећају и да је министар образовања Младен Шарчевић новинара Н1 који му је постављао питања описао као „насилника“, док је новинарка те телевизије Вања Ђурић клеветана на сајту присмотра.нет, који је објавио и приватне фотографије са друштвених мрежа њене колегинице Жаклине Таталовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси