Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Борба покреће часопис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2020.

Извор: ФоНет

Борба покреће часопис

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је данас у Старом двору где је уприличена прослава 98. годишњице од оснивања листа Борба, да је овај лист одувек био симбол истине.

Радојичић је нагласио да је за све који су одрастали у Југославији овај лист симбол борбе за слободу, али и симбол тачне, прецизне и лепе речи, као и истините информације, преноси Беоинфо.

"За Борбу су писали Андрић, Црњански, Селенић, Ћосић и многи други, што је само по себи довољно и тешко је нешто додати. Не би требало заборавити да из Борбе на неки начин потичу Атеље 212, Радио Студио Б, Вечерње новости, дечији часопис Кекец, а то све говори да је Борба била стуб српске културе и више од новине", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да је због тога важно да "Борба" са својом традицијом дугом 98 година и "другачијим системом вредности и даље буде чувар српске културе".

"Срећан сам зато што после 12 година паузе Борба поново стиже пред читаоце, додуше као месечник. Поново покренут лист Борба бавиће се културом, уметношћу, промоцијом туризма, што су веома важне ствари за очување нашег идентитета", истакао је Радојичић.

Он је свим људима који су радили у "Борби", као и свима, како је одао, који сада раде на њеном поновном покретању честитао јубилеј и пожелео успешан повратак.

Директор "Борбе" и председник Организационог одбора за прославу 98. годишњице Андрија Јоргић уручио је Радојичић у захвалницу намењену Граду Београду на име успешне и дугогодишње сарадње.

"Град Београд је веома битан за све што у Борби радимо. Захвални смо и на томе што нам је омогућено да 98. рођендано бележимо у Старом двору. Часопис којим смо покренули је најмање што смо могли да урадимо за бренд Борба. Жеља нам је да дамо подршку штампаним медијима да истрају у својим настојањима да се одрже на тржишту", рекао је Јоргић.

По његовим речима часопис који је покренут биће фокусиран на културу, туризам, моду, као и на многе друге ствари којих, према Јоргућевом утиску, нема довољно у домаћим медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси