Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић упутио телеграм саучешћа поводом смрти радио водитеља и пилота Зорана Модлија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2020.

Извор: Бета

Гајовић упутио телеграм саучешћа поводом смрти радио водитеља и пилота Зорана Модлија

Државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти радијског водитеља и пилота Зорана Модлија у ком је навео да је Србија остала "без свестране особе пуних врлина".

"Изражавам најискреније саучешће породици Зорана Модлија. Пола века испред радијског микрофона преко којег је 'завиривао' у домове широм земље и информисао и забављао и млађе и старије грађане довољно говоре о његовом таленту и успешној каријери", навео је Гајовић а пренело Министарство културе.

Оценио је да је Модли урадио "много квалитетних ствари" и да је оставио "велики траг на више фронтова".

"Путем емисије 'Вентилатор 202' на Радију 202 промовисао је младе домаће рок групе, а то је уједно била и прва радијска емисија посвећена рачунарима и компјутерским програмима. Један је од утемељивача радија Студија Б а његова свестраност у радијском простору и пилотска каријера, којој је био посвећен исто колико и медијској професији, без сваке сумње су оставили велики траг", додао је Гајовић.

Радио водитељ и пилот Зоран Модли преминуо је јуче у Београду у 72. години.

Пре каријере радио водитеља, Модли је почетком седамдесетих у београдским дискотекама био диск-џокеј.

Радију се посветио осамдесетих, а популарност стекао као водитељ емисије Вентилатор 202, која се емитовала до 1987. године. Од маја 1993. године, на таласима тада новооснованог радија Пингвин, водио је емисију Модулације.

Радио је и као професионални пилот и инструктор летења.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси