Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УГ „Рес Публика“: „Бахат и игнорантски однос“ градоначелника Крагујевца према медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 02. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

УГ „Рес Публика“: „Бахат и игнорантски однос“ градоначелника Крагујевца према медијима

Удружење грађана „Рес Публика“ осудило је „бахат и игнорантски однос“ градоначелника Крагујевца Радомира Николића према проблемима локалних медија који је „још једном демонстрирао“ одговарајући на питања новинара после састанка са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Ентонијем Годфријем.

Само дан након што је државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић најавио да ће упутити препоруку градоначелнику Крагујевца да поштује закон и да распише конкурс за суфинансирање медија, Николић је негирао постојање било каквог проблема на локалној медијској сцени, саопштила је „Рес Публика“.

У саопштењу се наводи да је споран и Николићев став да град није дужан да помаже приватним медијима, а нарочито оцена да Радио телевизија Крагујевац задовољава све основне потребе грађана за информисањем и да је то једини медији који ће град максимално да финансира.

„Рес Публика“ је указала Николићу да „није примерено да јавни функционери на било који начин коментаришу новинарска питања или уређивачку политику медија“ и поставила питање одговорности за буџет Крагујевца за 2020. који очигледно није добро испланиран, с обзиром да само два месеца након усвајања градоначелник тврди да за медијски конкурс нема новца.

Николић је данас рекао да град неће расписивати конкурс за суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја и да ће се средствима из буџета финансирати само Радио телевизију Крагујевац (РТК), која је после неуспеле приватизације враћена оснивачу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси