Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лалић: Плашили смо се оваквог одговора Одбора Скупштине Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Лалић: Плашили смо се оваквог одговора Одбора Скупштине Србије

Редакција „Недељника“ управо се и плашила оваквог одговора Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности, као и најављене кривичне пријаве коју је министар одбране иницирао против самог себе, изјавио је поводом данашњег саопштења са седнице тог одбора агенцији Бета главни и договорни уредник „Недељника“ Вељко Лалић.

„У овом одговору индикативно је да се пита Војнобезбедносна агенција, која свакако не би имала никаквог основа да прати рад редакције Недељника, а не и БИА. Не разумемо зашто Одбор за безбедност о истом трошку није поставио исто питање БИА“, навео је он.

Лалић је додао да је у саопштењу каже да „приликом овог надзора није установљена незаконита примена посебних поступака и мера“, што само може да наводи на сумњу да се обављају „законите мере“.

„Пошто нам је јасно колико је тешко или готово немогуће утврдити да ли су вам комуникације пресрели припадници обавештајних служби, ми и даље позивамо на независну истрагу у коју би ушли и представници новинарских удружења, а коју су већ подржали Репортери без граница, као и истрагу Тужилаштва за високотехнолошки криминал, које је једино обучено за овакве случајеве, а на коју је позвао, макар јавно, сам министар одбране“, рекао је он.

„Недељник“ поново указује да је Министарство одбране само од себе послало реакцију на „ауторски текст Драгана Шутановца у Недељнику о српско-руским односима“, и то државној агенцији Тањуг“, рекао је Лалић.

„Зато мислимо да би само свеобухватна и независна истрага могла да утврди како је до тога дошло, да се испитају сви учесници у овом процесу, као и да судски вештак утврди да ли је заиста могуће да се помешају недељник и дневни лист, ауторски текст и интервју, посебно пошто у поменутом интервјуу у ‘Куриру’, Шутановац није говорио о стварима о којима је говорио у ауторском тексту за ‘Недељник’, који није објављен“, додао је он.

„Ми не знамо ко је пресрео наше комуникације, како их је пресрео, да ли је било ко под мерама званичних државних органа, или неке парадржавне службе, или хакера, али верујемо да је у апсолутном интересу јавности да се недвосмислено утврди како је до свега овога дошло“, навео је Лалић.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

21.02.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 19:19

Материјална грешка

Поштоване колеге,
у наслову постоји материјална грешка: пише ДОГОВОРА а треба ОДГОВОРА.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси