Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радомировић: У Министарству неко зна како је дошло до грешке с Недељником (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2020.

Извор: Н1

Радомировић: У Министарству неко зна како је дошло до грешке с Недељником (ВИДЕО)

Министарство одбране не треба да чека истрагу, већ мора да објасни како је дошло до информација о тексту који није објављен, рекао је у Дану уживо Владимир Радомировић, председник УНС.

Удружење новинара Србије оценило је данас да је неопходно да тужилаштво наложи истрагу и јавно саопшти да ли је било неовлашћеног пресретања комуникације новинара листа Недељник и некадашњег министра одбране Драгана Шутановца.

"Пошто је реч о Министарству одбране које има солидну ПР службу, мислим да није довољно да они кажу да је реч о грешци, они морају да објасне како је дошло до грешке, како је могуће да издају саопштење у којем коментаришу текст који није објављен. Како су дошли до информација о том тексту? Недељник тврди да је можда реч о пресретнутим комуникацијама, али било би најбоље и Министарство треба не да чека истрагу, већ у Министарству неко зна како је дошло до те грешке, и они то морају да објаве", истакао је Радомировић.

Како је додао, у Србији постоји дуга историја праћења новинара и зато је важно да Министарство одбране објасни све детаље овог случаја како не бисмо остали у недоумици како је до ових информација дошло.

"Да ли је неко некоме проследио неки мејл или је редакција Недељника на неким мерама - то треба утврдити, али први корак је да Министарство објасни како је могуће да су коментарисали текст који није објављен", додао је.

Говорећи о оштећивању службеног возила телевизије Н1 у Нишу, он је казао да треба утврдити да ли је то повезано са јучерашњим емитовањем документарног филма "Владалац".

"Опасна је свака врста таквог оштећења имовине, поготово јер је реч о телевизији која је једина критички настројена према власти. Треба утврдити све околности", истакао је.

Удружење новинара Србије ће се повући из комисија на конкурсима Министарства културе због привилеговања нерепрезентативних удружења уколико Министарство остане при садашњој расподели места. Ово није први пут да представници медијских удружења имају крупне замерке на начин спровођења конкурса са суфинансирање медијских садржаја.

Радомировић је рекао да су конкурси битни јер су за многе медије начин да преживе годину, као и да треба да обезбеде грађанима боље информисање.

Оно што се дешава, међутим, како је навео, јесте да новац одлази медијима или фирмама које немају везе са информисањем, који не правдају како су новац са конкурса потрошили, и уместо да доприносе обиљем извора информисања грађана, то је постало шема да се новац пребаци у џепове оних који су подобни властима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси