Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помоћ за наставак терапије Радмиле Чолић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2020.

Извор: Данас

Помоћ за наставак терапије Радмиле Чолић

Две године је прошло од када се нашој колегиници Радмили Чолић појавио тумор Глиобластом који се сматра за најагресивнију врсту од постојећих можданих тумора, а који напада једног од сто хиљада углавном млађих особа.

После операције и зрачне терапије на клиници у Београду, даља помоћ је потражена у Дизелдорфу на клиници коју води др Такахиро Мориyама, а који промовише нове методе у лечењу рака поступком генске терапије и вакцином која се прави од узорка извађеног тумора.

Тај нови и недовољно познат начин лечења је у међувремену освојио Нобелову награду за медицину 2018. године и заузео важно место у савременој медицини.

Највећи недостатак таквих терапија је свакако висока цена коштања. Верујемо да ће Радмилин пример донети позитивне новине и да ће се генска терапија  уврстити у редовну онколошку праксу. 

Праћење стања се наставља на Онколошкој клиници у Београду и редовне контроле показују да нема рецидива и да се Радмила успешно опоравила. 

Донације за наставак терапије која се још неко време мора примати могу се упутити путем Фондације „Буди хуман“ на сајту http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic или слањем СМС поруке са текстом 536 на број 3030, по цени од 200 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси