Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Портал Инфо Врањске отворено на мети локалне власти коју воде напредњаци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2020.

Аутор: Милан Стојановић Извор: Н1

Портал Инфо Врањске отворено на мети локалне власти коју воде напредњаци

Локални информативни портал Инфо Врањске сада је и отворено на мети власти коју у овом граду води Српска напредна странка. Они су најавили формирање посебног правног тима који ће се бавити покретањем кривичних поступака због, како наводе, "измишљотина, увреда, клевета и лажи појединих медија". Убрзо потом саопштили су и да се све то односи на Инфо Врањске. Уредништво портала поручује: Функционерима у Врању је истина највећи проблем.

Врањски напредњаци на конференцији за новинаре најавили су борбу против новинара.

"Планира се да се оформи један правни тим који ће на све те увреде, измишљотине, клевете и лажи одговорити адекватним кривичним пријавама", најавио је Милан Илић, члан ГО СНС Врање.

"Против неких одговорних уредника и новинара, тужбе су већ у припреми", рекао је овај члан Градског одбора врањских напредњака, али без прецизирања којих.

Убрзо, међутим, новинарима шаљу саопштење "поводом невиђене хајке на директоре и функционере Српске напредне странке од стране самокрунисаних новинара јефтиног портала Инфо-Врањске", како су навели на почетку.

"Непосредан повод за ту причу била је наша прича о одласку гимназијалаца на универзитет Чухов у Русију. Дакле, постојао је списак деце која треба да иду и са њега је избачено двоје деце. Убачене су ћерке председника СНС-а у Врању Булатовића и генералног секретара Ђорђевића", рекао је Саша Стојковић, уредник портала "Инфо Врањске".

Покушај да ступимо у контакт са Славишом Булатовићем прошао је без успеха, а Стојковић наводи да су овдашњи функционери генерално затворени за медије који чак и у наговештају имају објективност и критику.

"Напомињем да ми до сада нисмо мењали уређивачку политику, која уопште није 'антинапредњачка', већ је против бахатости, корупције, непотизма. До данас је нисмо мењали и до данас нико није демантовао то што смо ми писали", навео је Стојковић.

Деманти, обично, мења увредљиво саопштење. Тада их, каже овај дугогодишњи новинар, најчешће власт "подучава" како треба да обављају посао.

Тако је, на кратку вест о томе да су против директорке једне школе поднете четири кривичне пријаве, СНС издала, наводи саговрник, вишеструко дуже саопштење где их оптужују за непрофесионализам "јер се нису бавили тиме да је директорка невина".

"Они могу да нас угасе, то није спорно. Али не могу нам ништа јер нас нико не плаћа, а ово радимо јер смо тако навикли последњих 20 година и нећемо се мењати", наглашава Стојковић.

Нису се жалили домаћим и међународним институцијама. Реаговала је организација Грађанске иницијативе, осудивши најаву владајуће странке у Врању да ће основати тим за подношење кривичних пријава против појединих медија, што је покушај цензуре и отворени притисак на новинаре и правосуђе у овом граду".

Позивају и све релевантне институције у правосуђу да раде у складу са Уставом и законима, а владајућу Српску напредну странку да, у складу са недавно усвојеном Медијском стратегијом, престане са притисцима на независне медије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси