Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Grupa: Недолично понашање Телекома показује исправност наше одлуке о сарадњи само уз фер тржишне услове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2020.

Извор: United Grupa

United Grupa: Недолично понашање Телекома показује исправност наше одлуке о сарадњи само уз фер тржишне услове

За једну компанију као што је Телеком је у најмању руку недолично да данима обмањују грађане, кориснике и покушавају јавно да се обрачунају са United Grupom јер нисмо насели на манипулацију.

Директор Владимир Лучић из Телекома преко телевизије Прва чијем су власнику из буџета Телекома исплатили 200 милиона евра за кабловске мреже и преко таблоида Курир са којима партнерски уговарају убрзано емитовање инфоканала Курир ТВ који треба да замени Н1 на њиховој мрежи, потрудио се да направи потез несвојствен цивилизованом пословном свету, а то је да пласира “одабране” делове преписке о преговорима са нама. Објава ових „одабраних” делова управо показује исправност наше одлуке да не потпишемо уговор са непостојећом фирмом Супернова. 

Да је уместо циљано „одабраних” делова објављена цела преписка, грађани би могли јасно да се увере да им је United Grupa понудила СВЕ канале које су и до сада емитовали, укључујући и Н1 и Спортклуб, али за целу Телекомову мрежу и све кориснике, о чему поседујемо писане доказе.

United Grupa је наравно инсистирала на транспаретном уговору како Телекомова фантомска фирма не би пиратски злоупотребила наш сигнал. То је заправо захтев који се подмеће као неистина о ограничавању територија, јер смо као озбиљна компанија само желели доказ где ће се све пустити сигнал наших програма и коликом броју корисника. 

Наш легални захтев да знамо где ће све Телекомова фантомска фирма дистрибуирати наше канале, подмеће се као још једна лажна оптужба да „ограничавамо развој Телекома”. Као компанија за коју у Србији постоје „забрањени градови”, у којима не можемо да пружамо услуге, јасно је колико је неистинита и апсурдна тврдња да ми можемо да ограничимо развој „државног миљеника” који има сву легалну и нелегалну помоћ државе.

Подсећамо јавност да је Телеком Србија пре годину дана ускратио програм Радио-телевизије Србије преко наших платформи за милион људи у дијаспори, захтевајући десетинама пута веће цене за телевизију коју већ плаћају сви грађани Србије и која представља општи интерес и за наше грађане у иностранству.

Тада смо поднели пријаву Комисији за заштиту конкурениције због оваквог нетржисног договора РТС-а и Телекома Србија, али се Комисија уместо да заштити тржиште и грађане одлучила да заштити државног оператера и јавну телевизију и да не покреће поступак.   Ни један медиј се није бавио темом блокирања дијаспоре да гледају националну телевизију. 

Сада је Телеком поднео пријаву против United Grupe истој Комисији захтевајући брзо одлучивање, а медији под контролом власти извештавају о томе као да наши канали нису комерцијални, већ се под принудом и нетранспаретним условима морају дати Телекому.

Такође, грађани Србије треба да знају да од Телекома Србија никада нисмо добили понуду за емитовање њихових програма попут Арене Спорт, можда баш зато што као државна компанија по закону не би смели да имају власништво у медијима. Позивамо руководство Телекома да на озбиљан и транспарентан начин приступи преговорима о свеобухватном процесу стварања равноправних тржишних услова за све оператере и отварању трзишта телекомуникација у Србији за све учеснике по равноправним условима и по закону.

Принципијелан став United Grupe у складу је са свим законским прописима на тржиштима Европске Уније и уређеног законодавства у развијеним земљама света. 

Уверени смо да ће грађани Србије, и поред прогона коме смо изложени, знати да препознају да радимо у њиховом интересу, инсистирајући на транспарентном уговору и поштовању закона.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси