Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бројне жалбе Савету за штампу због нарушавања приватности малолетне жртве
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 01. 2020.

Извор: Савет за штампу

Бројне жалбе Савету за штампу због нарушавања приватности малолетне жртве

Александра и Роберт Каримановић поднели су Савету за штампу жалбе против дневних новина “Српски телеграф”, “Информер”, “Курир” и “Ало” због кршења права на приватност њихове малолетне ћерке. У жалбама достављеним посредством адвоката, наводи се да су прекршене тачке Кодекса новинара Србије које се односе на обавезу медија да штите приватност, достојанство и интегритет особа о којима пишу, као и да осигурају да дете не буде угрожено или изложено ризику због објављивања његовог имена или фотографије.

Савету за штампу се, поводом овог случаја, претходних дана обратио већи број грађана, који су били узнемирени објављеним текстовима, као и поједине невладине организације које се баве заштитом права деце и жртава злочина. На овај случај стигло је укупно 20 жалби, а Комисија за жалбе Савета за штампу ће се о томе изјашњавати на седници 30. јануара, након што добије и одговоре редакција које су објавиле спорне текстове.

Не желећи да додатно повређујемо приватност и достојанство малолетне жртве, одлучили смо да овога пута одступимо од уобичајне праксе да све спорне текстове објавимо на сајту Савета за штампу и објавићемо само линкове ка текстовима који су саставни део жалби.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси