Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  UNITED GRUPA: Неуспех преговора са Телекомом појачава медијски мрак у Србији и спречава развој наше компаније
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2020.

Извор: Цензоловка

UNITED GRUPA: Неуспех преговора са Телекомом појачава медијски мрак у Србији и спречава развој наше компаније

Компанија Телеком Србија већ данима обмањује своје кориснике за разлоге искључења програма United Grupe које су емитовали до 17. јануара. Неистинама обмањују и грађане Србије, покушавајући да за неуспех преговора и укидање програма United Medie окриве компанију која је свакако имала интерес да њене канале види што већи број корисника.

Баш због тога смо Телекому дали понуду да сваки њихов корисник може да гледа телевизију Н1, која је од општег интереса. Сви наши квалитетни програми понуђени су по истим ценама које су важиле и претходних година као део уговора са Радијус Вектором и Коперникусом.

Од те наше понуде, да телевизију Н1 јос више приближимо свим грађанима Србије као један независтан и кредибилан програм, из Телекома почињу са манипулацијама, због којих данас у свим медијима блиским власти, кривицу за неуспех преговора пребацују на United Grupu, износећи притом потпуне неистине. То се уосталом могло и очекивати од компаније која се сакрила иза фантомске фирме Супернова која не постоји, верујући изгледа да ћемо потписати уговор ризикујући начин његове примене и могућу злоупотребу.

Већ дуго смо као један од највећих инвеститора у Србији изложени неравноправној тржишној утакмици, јер нас представници извршне власти дискриминишу на сваком кораку и онемогућавају нам слободан рад. Разумели смо да противзаконито желе да дају подршку свом миљенику Телекому, али нисмо очекивали да ће се прогон догађати свакодневно.

Компанији СББ онемогућава се већ дуго да поставља оптичке каблове и шири мрежу, а управо тиме се дискриминишу и грађани Србије који немају могућност да слободно бирају кабловског оператора. Уз чињеницу да је 300.000 породица у Србији у последњих 50 дана, због одлука два државна оператора, остало без програма Н1, јасно је да су преговори били лажни са циљем да се договор не постигне.

Државни Телеком преко нетранспарентно купљених оператора по Србији, има циљ који је данас јаснији и видљивији сваком грађанину, да ускраћује програме који им нису по вољи и тиме појача медијски мрак у години избора.

Кабловског оператера који дистрибуира независне програме као што је СББ или компанију United Media која у понуди има независне канале, државни оператори очигледно желе да уклоне и забране, а у томе им помаже извршна власт у Србији.

За United Grupu намењен је очигледно сценарио потпуног онемогућавања развоја, од постављања каблова, до спречавања слободног приступа грађанима широм Србије, иако смо један од највећих инвеститора у Србији. Да постоји шанса за слободно пословање без дискриминације и поштена тржишна утакмица то би подразумевало и да нам се не блокира улазак на тржиште мобилне телефоније што се већ годинама чини.

Док се Телеком развија државним новцем купујући операторе на нетранспарентан начин, у исто време се одвија покушај пословног уништења United Grupe. После медијске сатанизације сада се примењује мера незаконитог спречавања нашег развоја.

У интересу грађана Србије и даље ћемо се трудити да их истинито информишемо и пружимо им најбољи могући квалитет услуга где год је то могуће и где нас држава незаконитим одлукама у томе не спречава.

Сви заинтересовани грађани наше канале могу пратити одабиром СББ пакета или ТОТАЛ ТВ, а врло једноставно то могу учинити и преко платформе ЕОН, било где у Србији без уговорне обавезе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси