Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рес публика позвао Радио-телевизију Крагујевац да грађанима омогући адекватно информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2020.

Извор: Бета

Рес публика позвао Радио-телевизију Крагујевац да грађанима омогући адекватно информисање

Шумадијски центар за грађански активизам "Рес публика" позвао је руководство Радио-телевизије Крагујевац да "врати достојанство", организује рад редакције Радио Крагујевца и грађанима омогући адекватно информисање.

Та невладина организација је подсетила да је ове године планирано да се из грађске касе издвоји више од 40 милиона динара за функционисање Радио-телевизије Крагујевац и захтевала од локалне самоуправе да преиспита сврсисходност "трошења толиког новца", односно "да ли Крагујевчани добијају информисање примерено тако високој цени коју плаћају".

Они су у објави на свом сајту под насловом "Јубилеј без разлога за славље" оценили да Радио Крагујевац свој 50. рођендан данас дочекује без спикера, новинара и тонаца, без емисија и без редакције.

"Једини медији који се финансира новцем свих грађана, уместо објективног, истинитог и правовременог информисања у јавном интересу, слушаоцима нуди музички програм са плеј листе", навели су.

Према њиховој оцени, Радио Крагујевац до сада није имао овако "понижавајући статус", иако је "доживео и преживео многе изазове" током претходних 50 година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси